Főoldal » Klíma-innovációs ötletverseny 2012

Klíma-innovációs ötletverseny 2012

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Üzleti koncepciója megvalósításával egyben tenni tud a klímaváltozás ellen is? Ha Ön szeretné környezettudatos szemléletre épülő vállalkozói ötletét kifejleszteni vagy a gyakorlatban kipróbálni, akkor pályázzon SME Voucher programunkra!

Egy induló vállalkozásnál a jó ötlet még sok helyen elbukhat a piaci bevezetés során! A programban az ötlet megszületésétől a piacképes, önfenntartó vállalkozás létrejöttéig szakmai és pénzügyi támogatást biztosítunk a résztvevők számára.

Klíma-innovációs ötletverseny 2012, Innovatív startup és kisvállalkozás fejlesztési támogatás – SME Voucher Bp

“Mikor érdekes az Ön számára az SME voucher program?

Jelentős környezeti hatással bíró technológia vagy éppen egy innovatív megoldás, amit szívesen kipróbálna a gyakorlatban? Esetleg jövőbeni ügyfeleinek szeretne hiteles bizonyítékkal szolgálni, hogy életképes megoldást ajánl? A tervezés fázisában lévő termék vagy szolgáltatás további tesztelése, tanúsítása szükséges lépés lenne, de nem tudja hogyan oldja meg?

Az SME voucher programban képesek vagyunk átsegíteni Önt és vállalkozását az indulási nehézségeken. Ebben magasan képzett, válogatott szakértői csapatot és 20 000 eurós pénzügyi támogatást biztosítunk, amivel az erőforrás-hiányos kezdeti időszakot sikeresen áthidalhatja.

Miért érdemes részt vennie a programban?

•  Valós változást szeretne elérni a klímavédelem területén

• Szívesen dolgozna hasonló gondolkodású emberekkel, kreatív környezetben

• Úgy gondolja, hogy nem pazarolhatunk több időt és kreatív megoldásokkal gyorsan lépni tudunk

• Van egy csapat, akikkel közös munkát végeznek egyetemi, civil vagy start-up közegben

 

Milyen előnyökkel jár a részvétel?

1.         Olyan közösség tagja lehet, ahol együtt dolgozhat a klímaváltozás ellen tenni akaró szakértőkkel és Önhöz hasonló elveket valló társaival. Új kapcsolatokat alakíthat ki a Climate-KIC közösség (a közösségről itt tudhat meg többet) egész Európát lefedő innovációs hálózatának segítségével.

2.         Támogatjuk a megfelelő üzleti modell kidolgozásában és vállalkozása sikeres elindításában. Ötletei egy kiváló szakemberekből álló zsűri javaslatai alapján fejlesztheti tovább. Nyilvánosságot és média megjelenést biztosítunk.

3.         Potenciális befektetőkkel és üzleti partnerekkel léphet kapcsolatba, valamint szakértői véleményeket, tanácsokat kaphat elképzelései megvalósításához.

4.         140 000 Euró összdíjazású a verseny, ahol a nyertesek max. 20 000 Euró vissza nem térítendő támogatást kapnak saját klímavédelemhez kapcsolódó innovatív elképzeléseinek gyakorlati megvalósításához. A támogatás 9 hónapra szól és meghatározott üzleti célok elérésére használható fel.

Pályázati eljárás és fontos határidők

Regisztráció és pályázatok beadása

Az adatlap kitöltésével jelentkezhetnek 2012. december 7. de. 10.00 óráig.

Pályázatok elbírálása

•          A szakmai zsűri a beérkezett pályázatok közül, szakmai tapasztalatára támaszkodva a legjobbnak ítélt ötleteket kiválasztja.

•          A továbbjuttatott 15-20 pályázó egy “Pitch” elnevezésű szakmai eseményen a zsűri előtt bemutathatja elképzelését és válaszolhat a felmerülő kérdésekre.

•          A legjobb üzleti, munkahely-teremtési és innovációs/technológiai potenciállal, várható társadalmi és környezeti hatással (relevancia) és vállalkozói készségekkel rendelkező pályázók nyernek támogatást!

A zsűri tagjai a témában releváns piaci szereplők, akik szakterületükön jelentős tapasztalattal rendelkeznek.

A beadott pályázatok elbírálási szempontjai:

•          Üzleti vagy kereskedelmi potenciál

•          Munkahely-teremtési vagy társadalmi potenciál

•          Innovációs és technológiai potenciál

•          Környezeti hatás

•          Vállalkozói készségek

•          Személyes preferencia (a zsűritag szakmai tapasztalatai és a ”Pitch” eseményen tanúsított teljesítmény alapján)

A döntő: „Pitch” – Pályázati döntő

2012. december 20.

A támogatást elnyerő legjobb innovációs ötletek kiválasztása, sajtótájékoztató

2012. december 20.

Szeretne innovatív ötletével pályázni?

Az alábbi lépéseken keresztül jelentkezhet:

A formanyomtatvány kitöltésével tárja elénk elképzeléseit:

•          Írja le a terméket, ismertesse a bevezetés várható hatásait, a piaci lehetőségeket, egy rövid költségvetést, a megvalósításhoz szükséges következő lépéseket és az ideális együttműködő partnereket (pl. üzleti tanácsadó, gyártó, befektető, stb.) 

•          A formanyomtatványokat angol nyelven kérjük kitölteni.

•          Nem bonyolult üzleti terveket várunk (ezek kidolgozásához nyújt támogatást a program), hanem nagyszerű ötleteket.

•          A kitöltött formanyomtatvány terjedelme nem haladhatja meg a 4 A4-es oldalt.

Annak érdekében, hogy kellő megalapozottsággal bírálhassuk el beadványát a lehető legtöbb információra lenne szükségünk, természetesen tudjuk, hogy bizonyos adatok átadása a szellemi tulajdon védelme miatt nem lehetséges. Nem tudjuk garantálni az ötlete teljes körű védelmét, de a szakértők bevonásával és 20 000 eurós támogatással lehetőséget adunk a megvalósítására!

Regisztráljon, jelentkezzen és csatlakozzon a Climate-KIC SME Voucher programjához!

Jelentkezés részletei és regisztráció ide kattintva.

Forrás: http://www.climatekic.hu/hirek/klima-innovacios-otletverseny-2012-innovativ-startup-es-kisvallalkozas-fejlesztesi-tamogatas

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.