Főoldal » Klímavédelmi fotópályázat

Klímavédelmi fotópályázat

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Bayer Hungária Kft. és a UNEP (ENSZ Környezetvédelmi Program) klímavédelmi fotópályázatot hirdet.

Pályázni az alábbi témakörökben lehet:

1. Háborítatlan természet kategóriába olyan képeket várunk, amelyek az érintetlen környezetet szépségét, a benne rejlő energiákat, lehetőséget, potenciált mutatják be (pl. a Nap, a föld, a víz, a szél, vagyis a megújuló energiaforrások erejét vagy éppen szépségét bemutató alkotások)

2. Lenyomat az élővilágon kategóriába olyan képeket várunk, amelyek azt mutatják be, amikor az ember a fenntarthatóság érdekében úgy avatkozik be a természetbe, hogy az a környezet számára is előnyös, hasznos (pl. a mesterséges eszközök zavartalan megjelenése az élővilágban, az együttélés szépsége)

A pályázatra az alábbi kategóriákban lehet pályázatokat beadni: 
1. Háborítatlan természet
2. Lenyomat az élővilágon
3. Junior (mindkét témában lehet pályázni, de csak egy nyertes kép kerül díjazásra)
4. Junior mobil

A pályázat díjazása:

A fotók elbírálását és a díjak odaítélését a Bayer Hungária Kft. (továbbiakban Rendező) által felkért, neves fotóművészekből és szakemberekből álló szakmai zsűri (továbbiakban Zsűri) végzi.

Ebben az évben együtt értékeljük a hobbi- és a professzionális fotósokat. A Junior és a Junior mobil (14-18 év közötti fiatalok) kategóriában további könnyítésként bármilyen fotográfiai módszerrel előállított kép digitális változatát elfogadjuk, a különbség, hogy az előbbi digitális fényképezőgéppel, az utóbbi pedig mobiltelefonnal készüljön.

Minden kategóriában egy-egy nyertest hirdetünk. A kategóriák győztesei értékes, a fotózáshoz és/vagy telekommunikációhoz kapcsolódó tárgyakra beváltható utalványban részesülnek, a Háborítatlan természet és a Lenyomat az élővilágon kategóriákban egyenként150.000 Ft, míg a Junior és a Junior Mobil kategóriákban egyenként 50.000 Ft értékben.

A fent említett díjakon kívül egy Közönségdíjat is átadunk a közönség által legjobbnak ítélt felvétel alkotójának 100.000 Ftértékben. A közönségszavazásról bővebb információ a „Pályázaton való részvétel módja” fejezetben olvasható. A http://www.facebook.com/bayerfotopalyazat oldalon szavazók között is egy értékes utalvány kerül kiosztásra 50.000 Ftértékben.

Mindegyik fotó csak egyszer díjazható.
A képek megítélésénél a Zsűri számára elsőrendű szempont a Rendező szándéka szerinti legmagasabb szintű művek kiválasztása.

A folytatás és a részletes pályázati kiírás itt olvasható:

http://bayerfotopalyazat.fotoklikk.hu/palyazati-felhivas

A pályázati oldalon a regisztráció 2012. augusztus 31-étől aktív, azaz ettől az időponttól kezdődően 2012. szeptember 30-án 24 óráig lehet feltölteni a felvételeket.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.