Főoldal » Klíma(x)

Klíma(x)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Gaia elmélet szerint a Föld egy élőlény. Mégpedig nőnemű. Ezért nevezték el Gaiáról, a görög földistennőről. És az elmélet igaz! A Föld tényleg nőnemű! Ugyanis belépett a változó korba. A klímaváltozás korába.

A nőknél a változó kor jellegzetes tünetekkel jár. De ugyanezek a tünetek jellemzők a Földre is a klímaváltozás korában. Lássuk a hasonlóságokat!

  • Ahogy a női szervezetet hevítik a hormonok, hogy termékeny legyen, és sok gyereket “termeljen”, úgy hevítette fel az emberiség a szenet, kőolajat, földgázt, és az égéstermékekkel a Föld légkörét, hogy megtermelhessük az eszközeinket.
  • A klimax a női szervezetben a termékenység végét jelenti. A klímaváltozás is csökkenti a Föld termékenységét, gondoljunk csak az elsivatagosodásra!
  • A klimax hőhullámokkal járhat. A Föld is melegszik, és egyre gyakoribbak a hőhullámok.
  • A klimax felboríthatja a nők vízháztartását. A Föld vízháztartása is megváltozott.
  • A klimaxos nők hangulata gyakran változik, éppen úgy, mint az időjárás. Egyre gyakoribbak a hirtelen időjárás-változások. Érzelmeikre – ahogy az időjárásra is – egyre jellemzőbbek a szélsőségek és a viharok.

A klimax természetes jelenség, minden nő életében előfordul, de a gyors változások néha komoly gondokat okozhatnak. Éghajlatváltozás is mindig volt, van és lesz, és most amúgy is egy melegedő korszakban vagyunk, de mi, emberek ezt a melegedést jelentősen felgyorsítottuk, amihez a természet nem tud alkalmazkodni. A gyors változások komoly gondot okoznak.

Ebben az időszakban a nők érzékenyebbek (csakúgy, mint az időjárásunk), de a klimax végén, amikor már nem hevítik őket a hormonok, megnyugszanak, lecsendesednek. Mi se hevítsük tovább a Földet, hogy vége legyen a változás korának, és eljöhessen egy hosszú, békés, boldog, szélsőségektől és viharoktól mentes, csendes, nyugodt öregkor!

További információk:

Kép forrása: http://www.blikk.hu/data/cikk/2/00/19/58/cikk_2001958/klimax-535.jpg (Google találat a klimax keresőszóra, jól szemlélteti a hőhullámokat.)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.