Főoldal » Komposztálási program Székesfehérváron és a Velencei-tónál

Komposztálási program Székesfehérváron és a Velencei-tónál

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Székesfehérvár, 2011. augusztus 12., péntek (MTI) – Komposztálási programot indított el a Gaja Környezetvédő Egyesület Székesfehérvár egyik városrészében, valamint több Velencei-tó parti településen; a projekt megvalósítására 8 millió forintot nyert a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) pályázatán – mondta el az MTI-nek a Kötháló tanácsadó iroda vezetője.

Gárdonyi László közlése szerint a programba 300 családot vontak, illetve vonnak be Székesfehérvár családi házas, úgynevezett Vezér utcák városrészében, valamint Dinnyésen, Agárdon, Gárdonyban és Velencén.
A jelentkezőknek rövid szakmai képzést tartanak, kiadvánnyal, weblappal és oktatófilmmel segítik őket a komposztálás tudnivalóinak elsajátításában. Továbbá térítésmentesen biztosítanak nekik egy újrahasznosított műanyagból, valamint egy fából készült komposztkeretet, s évente két-három alkalommal professzionális ágaprító gép használatát is lehetővé teszik számukra.
A programba bekapcsolódók vállalják, hogy öt évig ezzel a környezetbarát módszerrel hasznosítják az ingatlanukon keletkezett zöldhulladékot.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.