Főoldal » Környezeti könyvelés

Környezeti könyvelés

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

   Átlagos csütörtök reggel volt a tegnapi.  A hév megállóban a leányzó ugyanúgy osztogatta az újságot, mint szokta. Az utasok pedig odamentek elvették és… De nincs és, vagy legalább is nagyon ritka. Se egy jó reggelt, se egy köszönöm szépen, de még csak egy kösz se hagyja el a szájukat. Tisztelet persze a ritka kivételeknek. Soha nem fogom megérteni, hogy miért nem lehet ezeknek a fiataloknak köszönni, de legalábbis megköszönni az elvett újságot?! Ilyenkor persze megint forogni kezdnek azok a bizonyos kerekek. Ha erre nem vagyunk képesek, ha ennyire nem törődünk embertársainkkal, akkor hogyan várjuk el, hogy a környezet- illetve természetvédelem fontos legyen az embereknek? !

    De most nem is ez a fontos. Illetve fontos, de nem emiatt ragadtam tollat billentyű formájában. :)  Ebben a bizonyos újságban olvastam egy cikket, melyből most megosztanék egy részletet:

„A természeti erőforrások és a környezetben okozott károk értékének számszerűsítésére szólítja fel a világot Nagy-Britannia. Szerinte minden országnak be kellene vezetnie a „zöldkönyvelést”, amely az adott nemzet folyóinak, erdőségeinek és egyéb természeti vidékeinek állapotáról adna pontos képet.” (metropol, 2012.02.16.)

   Szerintem ez egy nem is rossz ötlet. A könyvelés persze nem old meg mindent, de talán ha papíron is látszik, sokkal kézzel foghatóbb lesz. Persze újra csak felvetődik a kérdés: hogyan lehet számszerűsíteni valamit, aminek valójában nincs pénzben kifejezhető értéke? De végül is hosszú évek óta működik a rendszer. Talán ez az ötlet még inkább hozzá segítene minket a hatékony természet/környezetvédelemhez.

   Kíváncsian várom mi lesz belőle, de részemről indítvány elfogadva. :)
 És ezennel szavazásra bosájtoma kérdést :)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.