Főoldal » Környezettudományi alapok tankönyvsorozat készül

Környezettudományi alapok tankönyvsorozat készül

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Környezettudományi alapok tankönyvsorozat című pályázatot az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Typotex Elektronikus Kiadó Kft. konzorciuma nyújtotta be. A pályázat célkitűzései 2012. március 31-re teljesülnek.

A projekt az ELTE környezettan alapszakának tananyagfejlesztését célozta meg. A szakkönyvsorozat átfogó ismereteket kíván adni a szakterület alapjainak teljességéről.

A projekt keretében 12 tananyag készült, amiket a Kempelen Farkas Digitális Tankönyvtárból lehet elérni. A kilenc  klasszikusnak” mondható tananyagon kívül az ELTÉ-n kimunkált terepgyakorlatokat segítő, továbbá a nem környezettan szakos hallgatókat magas szinten a környezeti ismeretekbe bevezető jegyzet került megírásra. A sorozathoz tartozik egy angol nyelvű, laboratóriumi gyakorlatokat segítő összefoglaló munka. A most lezárt projekt résztvevőinek döntő része az ELTE Természettudományi Karának oktatója. A tananyagok színvonalát az ELTÉ-n kívüli, a legtöbbször más magyar felsőoktatási intézmény legkiválóbb szakembereiből álló lektorok is biztosították.

Forrás:

OTS

Kép

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.