Főoldal » Környezetvédelmi kampányok

Környezetvédelmi kampányok

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Sverteczki Kornél, a Felsőfokon ügyvezetője felhívott engem hétvégén azzal az ötlettel, hogy ne csak a nagy, központi környezetvédelmi kampányunk legyen, hanem legyenek kisebb kampányok is. Ajánlott is egyet, amit rögtön kis is bővítenék másik 2 lehetőséggel.

  1. Kornél ötlete: sok e-mail végén van egy szöveg, hogy ne nyomtassuk ki az e-mailt, ha nem muszáj. Ez persze a legtöbbször ennél szebben van fogalmazva, de ez a lényege. Az üzenet célja a fák megvédése. (Ugyanaz a nemes cél, amit Garay Klára is megfogalmazott a legutóbbi cikkében.) Kornél ötlete az volt, hogy az üzenethez kellene egy logót tervezni a szokásos fa helyett, hogy ezzel a logópályázattal hívjuk fel a figyelmet a témára, erre a levél végi üzenetre, amit sokan talán észre sem veszünk, vagy ha észrevesszük, akor sem mindig vesszük komolyan. Tehát: Pályázatot írok ki a “Ne nyomtasd ki ezt az e-mailt!” szöveghez illő logó tervezésére. Bárki pályázhat, nem csak a Felsőfokon regisztrált tagjai. A logóterveket az andras1980@mailbox.hu címre várom. A jelentkezéseket folyamatosan várom, és minden hónap elején közzéteszem a Felsőfokon.hu blogmagazinban az előző hónap legjobb terveit. A vezérkép saját logótervem. (A koporsó alakú nyomtatóba bemegy a fa, kijön a papír. A kép üzenete: a nyomtatás a fák halála.) Ilyen és ehhez hasonló kreatív, első látásra is érthető képeket várok a témában.
  2. Egy elfelejtett projektet is felélesztenék, szintén folyamatosan lehet jelentkezni. Mitruska János természetvédelem szakágvezető ötlete volt a TIC (Természetvédelmi Információs Csomag). Természetvédelmi cikkeket várunk a Felsőfokon blogmagazinba hazánk tájairól, védett területeiről, a hazai védett vagy őshonos fajokról, és más hazai természetvédelmi (biológiai, földtani, stb.) értékekről, részletes leírással, fényképekkel és térképpel. A TIC végső célja hazánk természeti értékeinek teljes, térképes bemutatása és részletes leírása egy internetes adatbázisban. A TIC-ben bárki részt vehet a Környezetvédelem szakterületen (főleg a természetvédelem, esetleg a tanösvények, tájvédelem vagy állatvédelem szakágak bloggereire gondolok, de olyanoktól is szívesen fogadjuk a cikkeket, akik még nem írtak ebben a 3 szakágban), és örülnénk, ha a Természettudomány szakterület botanikával, zoológiával vagy földtudományokkal foglalkozó bloggerei is csatlakoznának néhány cikk erejéig. A TIC adatbázisba szánt cikkek alján a TIC címke is szerepeljen, arról ismerjük meg a cikkeket. Régebbi cikkekkel is lehet csatlakozni, ekkor utólag egészítsétek ki TIC címkével, és küldjétek el a cikk linkjét nekem az andras1980@mailbox.hu címre, vagy Mitruska Jánosnak a miti.janos@gmail.com címre.
  3. Pályázatot írok ki a Környezetvédelem szakterület bloggerei részére “A legötletesebb környezetvédelmi kampány” címmel. A pályázat lényege: ki tudja abban az évben a legötletesebb környezetvédelmi kampányt kiírni és megvalósítani? A pályázatra folyamatosan lehet jelentkezni, minden év december 31-éig minden olyan részben vagy egészben megvalósult kampányötlettel, amelynek a megvalósítása abban az évben elkezdődött, kapcsolódik a környezetvédelemhez, valaki vagy valami mellett áll ki (és nem valaki vagy valami ellen), és a megvalósítás nem kerül pénzbe a Felsőfokonnak. Minden év januárjában fogom kihirdetni a blogmagazinban az előző év legötletesebb pályázatait.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.