Főoldal » Köszöntő bemutatkozás

Köszöntő bemutatkozás

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Én egy gyönyörű városban lakom.

Budapestnek hívják.

Ez az otthonom, már jó pár évtizede. Örülök, amikor gondozott, otthonos utcákon, parkokban járok és boldogtalan vagyok, hogy amikor koszosnak, szemetesnek, elhanyagoltnak látom.

Megörökítem hát ezt is, azt is.

Vannak, akik szemetelnek, vannak, akik virágot ültetnek a tenyérnyi ablakpárkányukra.

Magánszemélyek és intézmények dolgoznak azon, hogy szép, barátságos, tiszta legyen az otthonunk, Budapest.

Magánszemélyek és intézmények azok is, akik elhanyagolják, maximum csak kampányfeladatnak tekintik környezetünk rendjének, tisztaságának biztosítását.

A hivatásszerűen a kertészettel, köztisztasággal foglalkozók is különböző színvonalon teszik a dolgukat. A virágszőnyegek és nyírott sövények, fasorok mellett az is előfordul, hogy csak látszatmunkát végeznek.

Kép előnézete

Kép előnézete

A fotók is bizonyítják, hogy ha valaki csak minél előbb túl akar esni a rábízott feladaton, nem törődik a következményekkel. Lehet, hogy a szakértelem is hiányzik, nemcsak a jól elvégzett munka iránti elkötelezettség? Öregszenek, pusztulnak a FÁK, szaporodnak a gyomfák.

Szélmentes időben fuldoklunk a szmogtól, de nem a megoldást keressük, hanem kitiltjuk az autókat, mintha az lenne a megoldás, az ok megszüntetése. Nem az.

Egyre szaporodnak a környezetvédő szervezetek, de mintha a nagy elhatározások nem jutnának el a kiskertekig, a járdaszegélyekig, a lakások konyhájáig, ahol el lehetne kezdeni a szelektív hulladékgyűjtést, a környezettudatos városi életmódot.

Hazaszeretetből értelmezzük a történelmet, szobrokat állítunk és döntünk, hogy igazoljuk, szeretjük a hazánkat.

Javaslom, hogy tartsuk tisztán, takarítsuk ki, gondoskodjunk róla!

Mint az otthonunkról.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.