Főoldal » Kövér László a mi reménységünk

Kövér László a mi reménységünk

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

„…nem számoltunk le a szocialista tervgazdaság örökségével mindaddig, amíg nem hagyjuk magunk mögött annak kicsinyes anyagiasságát és erkölcstelenségét. A természet értékeit, a jó környezeti állapotot, nemzetünk tagjainak közös örökségét nem lehet anyagiasság alapján megítélni. A természet megóvása erkölcsi eszméléssel kezdődik, a felelősségteljes és hosszú távú hatásokkal is számoló döntéshozatallal.”

Ezeket a szívemnek oly kedves gondolatokat a Helyi Téma legutóbbi, szeptember 24-i számában olvastam! A beszéd elhangzott a Magyar Természetvédők Szövetsége 25 éves fennállásának alkalmából tartott jubileumi ünnepségen, a Fővárosi Állatkertben. ( FÁNK)

Nem is kisebb ember mondta, mint a magyar Országgyűlés és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Elnöke: Kövér László.

Én, mint gyarló ember, nagyon szeretem azt hallani, ami egyezik a véleményemmel, de azt is nagyon szeretem, ha valaki úgy is cselekszik, mint ahogyan azt hirdeti.

Nem kis dologról van itt szó! Mert a magas hivatal azzal jár, hogy körülveszik az embert olyanok, akik nem mondanak neki igazat, csak hízelegnek, meg félre tájékoztatnak. Így van ez Amerikában, ahol Obama sem jut hiteles információkhoz. Így van ez eszerint nálunk is.[token node title-raw]

Ezek szerint Kövér László minden erejével védené a természetet, de senki nem szólt neki, hogy a háta mögött pusztítják azt. Valószínűleg szabadságon volt, amikor a parlamentben megszavazták a Városliget beépítéséről szóló törvényt. Azok a kormányülések, amelyen a nemzet egyik legkellemesebb kulturális örökségének lerombolásáról, fák ezreinek kivágásáról döntöttek, biztosan titokban történtek és a rapid törvényhozásban elkerülte a figyelmét.

Az Állatkertbe menet sem a Ligeten ment keresztül, hogy látná a kivágott, macskaalommá vált fák hűlt helyét.[token node title-raw]

Nem csodálkozunk, hiszen Tarlós főpolgármesterünk is helikopterrel érkezett a Vidámparkba, tehát nem láthatta, hogy milyen állapotok vannak a körhintán kívül.

A sötétített üvegű autókról eddig is azt gondoltam, hogy nem csak azért sötétek, hogy én ne lássak beléjük, hanem azért is, hogy bentről se látszódjon a csúf valóság..

De ennek most vége!

Kiderült a turpisság! Tessék a szőnyeg szélére állni az összes félretájékoztatónak!

Bevallani, hogy szánják, bánják, de nem merték megmondani az Országgyűlés elnökének, hogy felszántják a Városligetet és behintik betonnal!

A bűnösök szabadon elvonulhatnak, hiszen még nem történt semmi jóvátehetetlen.[token node title-raw]

A Fenntartható Fejlődés Tanácsának elnöke haladéktalanul intézkedik:

– Megtiltja, hogy elpusztítsák a természet értékeit

– Kiáll amellett, hogy a főváros köteles legyen visszatérni a 2030-ig tervezett hosszú távú fejlesztési tervekhez, amelyek megtiltják a belső kerületek további szennyezését, zajterhelését.

– Papírkosárba dobja a KPMG nevetséges „számítgatásait” arról, hogy mennyire megéri tönkretenni a világ első tervezett közparkját….mert ez erkölcsi kérdés , nem anyagi!

– Utasítja az egész beépítgetős bagázst, hogy táplálják be az agyvelejük GPS-ébe az „újratervezés” szoftvert, hogy „felelősségteljes, a hosszú távú hatásokkal is számoló döntést hozzanak”.

Mert így kell lennie!

Mert az ész, az értelem, az erkölcs, a hazaszeretet, a jövő nemzedékekért érzett felelősség ezt követeli!

 

 

 

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.