Főoldal » Közel 100 óvodában tanítják az energiatudatosságot

Közel 100 óvodában tanítják az energiatudatosságot

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kihirdették a 2017 évi Ariston az energiatudatos óvodákért pályázat országos nyerteseit 

 Az Ariston Thermo Hungária Kft. 2017-ben másodszor hirdette meg azt az egész éves programot, amelyben óvodapedagógusokat hívott ingyenes képzésre országszerte. Az egy napos tréningen részt vett óvónők ezt követően foglalkozásokat tartottak az óvodájukban, majd a bevont apróságok rajzversenyen vehettek részt, ahol a víz helyes használatáról rajzoltak. A kezdeményezés célja, hogy már egészen kis korban elkezdjék megismertetni a gyerekeket az energiatudatos gondolkodásmóddal.

A négy lépcsős országos programra az év elején lehetett jelentkezni és négy megyeszékhelyen, Győrben, Nyíregyházán, Szombathelyen és Budapesten várták a résztvevőket. A képzés mellé minden pedagógus ingyenes segédanyagokat kapott, amelyek segítségével fejlesztő foglalkozásokat tartottak az óvodákban minden korosztály számára. A képzésen való részvételért és a képzések dokumentációjáért is kreditpont járt. Aki a rajzpályázatra is benevezett az intézményi fődíjként egy Ariston Velis EVO wifi elektromos vízmelegítőt nyerhetett és a legjobb kis művészek rajzait szociológus zsűri bírálta el. Az idei évben egy pedagógus kihívást is meghirdetett az Ariston, amelyre minden eddig végzett óvónő küldhetett be pályázatot.

 

Az óvodapedagógus kihívás nyertese egy győri óvónő, Szalainé Duber Ilona lett. A Tárogató Óvoda Lepke Tagóvodájában dolgozó pedagógus 200 000 Ft. jutalmat vihetett haza.

 

Az intézményi versenyt a nyíregyházi Gyermekek Háza Déli Óvoda Kereszt utcai óvodája nyerte. Ők az új, energiatakarékos Velis EVO wifi elektromos vízmelegítőt kapták ajándékba, amely egy telefonos applikációval irányítható és csak akkor fogyaszt, amikor szükséges.

 

A korosztályi nyertesek között a 3 éves kategóriában Dobos Szófia a debreceni Thaly Kálmán utcai óvodából,

valamint Krúdy Kata 4 éves, Tóth Sarolta 5 éves, Kátai Kendra 6 éves és Antal Gergő 7 éves gyermekek nyertek a 16. kerületi Brumi óvodából.

http://www.ariston.com/hu/gyermekrajzverseny_2017_eredmenyhirdetese

 

A hazánkban úttörő kezdeményezés célja, hogy már egészen korán, az óvodákban elinduljon a szemléletformálás és egy energiatudatos generáció nőjön fel. Az óvodapedagógusok visszajelzése alapján a gyerekek nagyon fogékonyak és az egész családot tudatosságra ösztönzik. Így a szervezők reményei szerint egyre több magyar családban kap majd főszerepet az energiatudatosság, ami takarékossággal párosítva a legjobb jövőbe mutató irány a háztartások számára.

 

Az Ariston Thermo Hungária Kft. 2018-ban is meghirdeti az ingyenes képzést. A tervek szerint Baranya megye, Zala megye, Pest megye és Csongrád megye óvodáit várják majd a tréningekre. A jövő évi képzésekről az Ariston weboldalán, a megyei hírportálokon, valamint az óvodai közösségi média csoportokban lehet majd további információkat megtudni.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.