Főoldal » Kreatívan a Fenntarthatósági Napról

Kreatívan a Fenntarthatósági Napról

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Felsőfokon.hu blogmagazinban olvastam egy pályázatot: zene, film vagy kreatív kategóriában lehet pályázni a fenntarthatóság témájában. Hangszer még nem volt a kezemben, dalt írni nem tudok, filmfelvevőm nincs (még fényépezőgépem sincs), ezért kreatívkodtam egy kicsit.

Egy másik cikkből is kaptam ihletet, Garay Klára írt egy jó cikket az amazonasi “civilizálatlan” népekről, akiket nekünk, “civilizált” embereknek is érdemes lenne követnünk. Először egy közismert kép jutott eszembe a Demotiváló oldalról, aztán arra gondoltam, szólhatna róluk a pályázatom.

Nincs stressz, nincs bomba, nincs éhező, nincs szegény
 
és rájuk mondjuk PRIMITÍV...

A “primitív” népekről, köztük az indiánok egyes törzseiről hallottam egyszer, hogy közösen dönt az egész törzs, és minden döntés következményeit 7 nemzedékre előre mérlegelik. Talán ez az indián törzs, talán egy másik azt is mondta, felismerve a fehér ember életmódjának fenntarthatatlanságát, hogy “Ha majd kivágtátok az összes fát, kifogtátok az utolsó halat és megmérgeztétek az összes folyót, rá fogtok jönni, hogy a pénz nem ehető.” Ez lett a nemzetközi zöld mozgalom egyik legfontosabb jelszava, ebben benne van az egész fenntarthatóság lényege, és ezt illusztráltam a pályázatomban. A pályamunkám a vezérképen látható.

Így ihlettek meg a Felsőfokon cikkei egy fenntarthatósági pályázat kapcsán.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.