Főoldal » Lábatlangyík túra Normafán június 2-án

Lábatlangyík túra Normafán június 2-án

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya minden évben kiválaszt egy kétéltű- vagy hüllőfajt, hogy annak kiemelt figyelmet szenteljen. Idén a lábatlangyíkot választották Az év hüllőjének. A fővárosi program keretében szeretnék jobban megismertetni ezt a sokak számára ismeretlen fajt, ezért június 2-án kirándulást szerveznek Normafára, ahol ha a résztvevőknek szerencséjük lesz, láthatnak napozó egyedeket, és egyéb hüllőfajokkal is találkozhatnak.

A túra időpontja
2012. június 2. (szombat)

Helyszín
Normafa és környéke

Találkozó
10 órakor a Normafa-síház melletti autóparkolóban

Megközelítés
tömegközlekedéssel
a 21 és 21A buszokka a Széll Kálmán (Moszkva) térről
autóval
az Istenhegyi úton a Déli Pályaudvar felől

A túra időtartama
Kb. 2 óra

Túraútvonalak
A könnyebb túra az Erzsébet kilátó irányába halad az aszfaltút melletti erdei ösvényen. Ennek a távolsága nagyjából 1 km. Az út végén visszafordulnak és visszagyalogolnak a kiindulási pontra.

A kicsivel nehezebb terepen haladó túra Normafa síháztól a Harang-völgy aljáig tart. Távolsága ennek is kb. 1 km. Aki autóval érkezik, annak vissza kell gyalogolnia a meredek hegyoldalon a parkolóig Normafára, de a 28-as busszal el lehet menni a Széll Kálmán térre, ahonnan 21-es busszal lehet visszajutni Normafára.

Felszerelés
Kényelmes túracipő, bakancs, könnyű hátizsák, eső esetére esőkabát, tűző nap esetére sapka és naptej, ivóvíz, élelem (pl. szendvics, gyümölcs). Mivel már aktívak a kullancsok, ajánlott kullancsirtó spré/krém használata.

Bárki csatlakozhat!
A túrát kortól függetlenül mindenkinek ajánlják, aki szeretne találkozni ezzel a fajjal, és szívesen megismerné élőhelyét. A program során szakértő túravezetők adnak felvilágosítást a lábatlangyíkokkal, egyéb kétéltű- és hüllőfajainkkal kapcsolatban.

További információ
Vörös Judit 30/600-1586, khvsz@mme.hu
Babocsay Gergely 30/232-7134, khvsz@mme.hu   

Mindenkit szeretettel vár az MME KHVSZ!www.mme.hu

Kép forrása:wikipedia.com

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.