Főoldal » Légszennyezés kezelés kínai módra

Légszennyezés kezelés kínai módra

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kínában az elmúlt időszakban egyre nagyon gondot okoz a légszennyezés, több nagyvárosban messze túllépte az egészségügyi határértéket az imisszió. Kína most egy légszennyezést mérő alkalmazást cenzúrázott.

A kínai hatóságok rászóltak egy légszennyezést mérő alkalmazásra, hogy inkább álljon vissza a hivatalos, államilag meghatározott adatok közlésére, ne próbáljon meg valós adatokat közölni.  Az Air Matters egy frissítés után kapott hivatalos “fejdorgálást.

Kínában az elmúlt időszakban nagyon komoly gondot okoz a légszennyezés, több nagyvárosban messze túllépte az egészségügyi határértéket a légszennyezés. A levegő minőségét az úgynevezett AQI-vel (air quality index, levegőminőségi index) mérik. Ennek a maximuma hivatalosan 500 pont az országban. A gond az, hogy ennél magasabb mértéket is mértek már a nagyvárosokban az elmúlt napokban.  Hiába azonban a 780-as AQI, a kínaiak ezt nem tudhatják meg. Legalábbis hivatalosan, mert az Air Matters nevű mobilalkalmazás közzétett egy frissítést a napokban, amelyekben megemelték ezt az államilag meghatározott maximumot és valós értékeket mutattak a felhasználóknak.

Az index szerint nagyjából egy napig tudtak eltérni a hivatalos kommunikációtól, a kormányzat ugyanis már a frissítés másnapján megkereste őket, hogy azonnal állítsák vissza a maximális 500-as értéket. Mivel Kínáról van szó és az alkalmazás is kínai, a fejlesztők megtették ezt.

A kínai gazdasági csoda ára

A kínai gazdasági csoda ára

Nem javul a levegő minősége Kína északi részén, ahol három hete annyira erős a szmog, hogy a hatóságok több gyárat is bezárattak. A 25 mikrogrammos egészségügyi határérték helyett 345 (!) a finom porszemcsék mennyisége köbméterenként.

A legsúlyosabb a helyzet Peking, Tiencsin és Hopej térségében, valamint a szomszédos Santung és Honan tartományban. Az USA kínai követségének mérése szerin 345 mikrogramm a finom porszemcsék mennyisége egy köbméter levegőben.
A WHO szerint már 25 mikrogramm is veszélyes lehet az egészségre. Több tartományban is bezáratták az iskolákat, és a nagyobb gyorsforgalmi utakat. Az elmúlt napokban több száz repülőjáratot nem engedtek felszállni, mert a szmog miatt veszélyesre csökkent a látótávolság.

forrás: greenfo.hu

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?