Főoldal » Még három hónap az Avitarnak

Még három hónap az Avitarnak

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Devecser – A Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi Vízügyi Felügyelőséggel történő együttműködés keretében Devecserben a Torna-patak vízminőségének ellenőrzésére tavaly év végén telepítették a Vízminőség Távmérő Rendszert, az AVITAR-t.

A folyamatos mérési adatokat (hőmérséklet, pH és fajlagos vezetőképesség) biztosító mobil mérőállomás kialakításában és ellenőrzésében a szakmai csoport tagjaként részt vett az ÖKORET Spin-off Zrt. 

Kovács Zsófia tanársegéd, laboratóriumvezető – aki a január 28-án tartott “Vörösiszap Katasztrófa Tudományos Szemmel” című konferenciának is társszervezője volt – elmondta, hogy az AVITAR 24 órás vízmintavételt és ellenőrzést tesz lehetővé, egy esetleges szennyeződés esetén pedig azonnal riasztást ad. A PE-Környezetmérnöki Intézetének tanársegéde kitért arra is, hogy a Pannon Egyetem az ÖKORET Spin-off Zrt. bevonásával már a kezdetektől szerepet vállalt mind a talaj és a vízmintavételekben, mind az egyetem laboratóriumaiban folytatott vizsgálatokban, továbbá az eddigi eredményekre alapozva a felügyelőség újabb három hónappal hosszabbította meg a szerződést.

forrás: naplo-online

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.