Főoldal » Még hírmondónak sem

Még hírmondónak sem

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Egy háború készülődik a Közel-Keleten. A szereplők nem mások, mint Izrael és Irán. A háborút talán a zsidó állam robbanthatja ki, ugyanis Irán atomfegyvereit próbálják elpusztítani rakétatámadásokkal. A “talán”-t azért használom, mert ez csak egy felröppent hír, amelyet igaz nem cáfolt Izrael, esetleg ez egy fenyegetés is lehet, hogy a perzsa állam abbahagyja  atomprogramját, s ismét békésebben közeledjen Izraelhez.

Amíg a sok balfácán fontolgatja a háborút, én elkezdeném taglalni azt, mivé fajulhat egy efféle “nézeteltérés”, amely talán nem csak a megsaccolt, spekulált 500 izraeli áldozattal járna, hanem még többel.

Sőt egy atomháború során, ha tovaterjed, s megfertőz más kontinenseket, beláthatatlan következményei lehetnek Földünkön.
Hiszen a mostani fajok nem ismernek ilyen pusztítást, s félő, hogy nem maradna belőlük semmi, csak por és hamu a csaták után. 

A világ vezetői viszont nem gondolnak ilyen következményekre, csak támogatják egyik-másik hatalmat, játszadoznak a lehetőséggel, amit ők nem az emberiség és a legtöbb faj kiírtásának lehetőségének, hanem hatalmi pozíciójuk bebetonozásának lehetőségének gondolnak.

Persze vannak szervezetek, magánemberek, és kisebb államok, amelyek ellenzik az ilyesfajta összetűzéseket, de sajnos nem az ő kezükben van az a bizonyos piros gomb, amellyel levegőbe röpíthetnek egy egész bolygót. 

Van más bolygó? Hát most keresik az életet a Marson, s ha találnak esélyt arra, hogy egy “jövedelmezőbb” planétán éljenek, a világunk értelmesebb része pénz hiányában maradna a szétlyuggatott Földön, a felső tízezer meg menne át a szomszédba, a kis vörösre.

Ez a baj a mai pénz szabta világunkkal. Az emberek nem bírnak lemondani saját, önző érdekeikről, amelyet a végsőkig szavalnak, mantráznak ezerrel.

S most, hogy beléptünk a 21. században, nem élhetünk biztonságban. Muszáj minden század elején valami gikszert csinálni, hogy lehessen később miről diskurálni, mutogatni rá, megemlékezni, hogy a média és kommunikáció szakon végzetteknek, valamint a hadimúzeumoknak is legyen miből élni, legyen munkájuk.

Az a baj ezzel, hogy a mostani kirobbanni készülő háború, talán egy valóságos, még csak a science fiction írók fejében létező atomháborúba torkolna, amely nemhogy díszes fegyvereket, megpöndörödött iratokat nem hagyna maga után, de még múzeumokat sem, sőt magát az embert is eltűntetné a Föld színéről, a csótányok és patkányok nagy szomorúságára.

Izgi lesz, de ki ír majd róla?

kép: Visz a víz sodor

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.