Főoldal » Meghalt Larry Hagman, a Dallas olajmágnása, a valóságban környezetvédő

Meghalt Larry Hagman, a Dallas olajmágnása, a valóságban környezetvédő

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ettől a pillanattól féltem,mióta kiderült, hogy rákos és most bekövetkezett. Nyolcvanegy éves korában elhunyt Larry Hagman (†81), aki a világhírű Dallas című amerikai filmsorozatban a kegyetlen és gátlástalan Jockey Ewingot alakította és vált ezáltal világhírű szinésszé. A színész a valóságban épp az ellenkezője volt filmbéli karakterének. 

Larry Hagman péntek délután halt meg egy dallasi kórházban, családja körében, rosszindulatú torokrákjának szövődményei következtében. Nagyon erősen harcolt a kór ellen, eleinte úgy tűnt, talán meggyógyulhat. Vegetáriánussá vált, hogy legyőzze a kórt, nem is olyan rég még azt nyilatkozta, hogy hisz benne, hogy ez segíteni fog leküzdenie a rákot. Ilyenkor tényleg a hit és a remény a legfontosabb, de nem így lett.

Bár torokrákja volt, azonban a 90-es években májrákban és májzsugorodásban is szenvedett, ami évtizedekig húzódó alkoholizmusa miatt volt. 1995-ben májátültetésen esett át, de 2003-ban az új májának egy részét el kellett távolítani. Az egész világot meghódító nyolcvanas évekbeli Dallas sorozat rakétaként röpítette Hagmant a népszerűség csúcsára. A Dallas volt minden idők legnézettebb tévésorozata, 57 országban mintegy 300 millióan látták.

A TNT tévécsatorna megrendelésére tavaly októbertől idén év elejéig újra éledt a sorozat, mert újabb tíz epizódját forgatták le, amelyben Jockey szerepét ismét Hagman, öccsét, Bobbyt megint Patrick Duffy alakítja, és Linda Gray is feltűnik Jockey volt feleségeként. A szereposztásban nagy szerepük volt fiaiknak is egyaránt. Hagman tavaly hozta nyilvánosságra, hogy rákban szenved. Ennek ellenére rákkal együtt is elvállalta a szrepet ismét és eljátszotta élete legnagyobb szerepének folytatását. 

A filmvásznon bosszúálló, öntörvényű és kegyetlenül gátlástalan olajmágnás Jockey a magánéletében teljesen másmilyen volt. Barátai melegszívű és nagyon jókedélyű emberként írják le, aki az olajban nem hitt: környezetvédőként a napenergia mellett  kardoskodott. 

2011-ben a SolarWorld napelemgyártó cég reklámarcának választotta Larry Hagmant. A megújuló energiaforrások iránt érdeklődőknek azért nem volt meglepő a hír, hiszen az USA legnagyobb lakossági napelem-bio farmja pont a Los Angeles-i birtokán található. Larry Hagman természetesen nem Dallasban élt, hanem Kaliforniában, ahol örömére szolgált, hogy  magas a napsütéses órák száma. 

A Dallas régi epizódjai most is ismétlődnek a következő csatornán, az új epizódokat pedig itt vetítik. 

Vezérkép

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.