Főoldal » Mennyi az a 10 milliárd?

Mennyi az a 10 milliárd?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nem tudom. Soha nem láttam ekkora summát egy kupacban. Azt sem tudom, hogy mennyibe kerül ma egy méretes irodaház, vasútállomás vagy múzeum építése. Ezért próbálok hasonlítgatni: Mi mennyibe kerül és mihez képest.

Olvassuk, hogy 75 milliárdért megépül a 6 múzeum….a másik 75-ből megújul a park.

A Városligeti (sz)ámítások II. levonásában azt számolgattam, vajon mennyi maradhat a zöldítésre.

De olvasva a Zuglói lapok című objektív hírforrást, még abban is elbizonytalanodtam, hogy a 75 milliárd elég lesz-e a múzeumokra.

Azt tudjuk, hogy a Fradi stadion 120 millióba kerül. 5 múzeum épületbe nem kell annyi füves pálya, meg öltöző, tehát annyi valószínűleg nem kell hozzá. A Stadionba évi 10 alkalommal várnak 3(0) 000.- embert.  A Múzeumokba évi 3  milliót.

Nézzünk kisebb léptékű építkezést, itt a kerületben. A Zuglói vasútállomásról van szó.

Azt írja tehát az újság, hogy 9,3 milliárd támogatást tudtak hozzá szerezni. Nem tudom, hogy kitől, Róbert bácsitól vagy a gyarmatosító Eu-tól, de ehhez általában hozzá kell tenni 30% önrészt. Ez 3 milliárd körül van, attól függően, honnan számítjuk.

Ez 12,3 milliárd. Ennek a hatalmas épületnek a megújítása, a parkolókkal, a környék rendezésével, tokkal vonóval.

Ha a múzeumokra fordítandó 75 milliárdot elosztom 5-tel= 15 milliárd jut egy épületre.

Nem kellene még összekalapozni hozzá egy kis pénzt? Nem hiszem, hogy azonos nagyságrend lenne egy parányi, 1 sínpárt tartalmazó vasútállomás megújítása, mint egy közművesítetlen területen felhúzni 5 hatalmas múzeumot.

Csak nem a parkra fordítandó részből veszik el azt is?

Vagy?[token node title-raw]

Esetleg a Vágány utca-Szabolcs utca- Hun utca területén megvalósuló Múzeumi raktározási és restaurátor központ fog olyan kevésbe kerülni, hogy abból kitelik?

A jeges rémület fut végig a hátamon…csak nem euróban kell érteni ezeket a számokat?? ( Nem az én ötletem volt! De Andrásnak igaza lehet?!)

Mennyi az a 10 milliárd???? Könyörgöm, nem kellene ezt nyíltan, őszintén megmondani, hogy a tényszámok ismeretében tudjunk véleményt mondani róla?

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.