Főoldal » Meríts a Dunából!-gyermeknap a Margit-szigeten

Meríts a Dunából!-gyermeknap a Margit-szigeten

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Május utolsó vasárnapja a gyermekeké.Személyes meglátásom az, hogy elég nagy a baj, ha csak az év egy-két jeles napján szentelünk gyermekeinkre nagyobb figyelmet!Napok óta azon gondolkoztam,hogy eme különleges alkalomból milyen programmal kedveskedjük gyermekeinknek..A vursli hangulatú vattacukros,céllövöldés programok között bőven találunk értékes és tartalmas kikapcsolódást.Íme egy lehetőség:

Gyereknapi játékos ismerkedés a Dunával közelebbről, nem csak gyerekeknek
vízipisztollyal előidézett mini-árvíz, látványos hidrológiai kísérletek, makettezés, vaktérkép, kvízjátékok és kézműves foglalkozások várják a családokat május 27-én, vasárnap 10 és 16 óra között a Danube Flow – Hív a Duna! programsorozat ingyenes gyermeknapi rendezvényén a margitszigeti Holdudvarban.

Játékos családi eseménnyel folytatódik a Danube Flow-Hív a Duna! programsorozat, amelynek célja, hogy élményekkel csábítsa vissza a budapestieket a folyópartra. A Nemzetközi Gyermeknapon, vagyis május 27-én, vasárnap szórakoztató módon, a tudományos ismeretterjesztés jegyében kínálnak programokat a Margitszigeten. A Holdudvarban délelőtt 10-től 16 óráig folyamatosan be lehet kapcsolódni a Meríts a Dunából! című vetélkedőbe. A négy állomásból álló játékban először Dunával kapcsolatos kvízkérdésekre kell válaszolni, majd egy Duna-maketten kell helyesen elhelyezni a budapesti hidakat és épületeket. A harmadik állomáson a néhai Öveges professzort idéző egyszerű, de látványos hidrológiai és fizikai kísérleteket mutatnak be, míg az utolsó helyszínen a gyerekek vízipisztolyokkal és vízikardokkal mini-árvizet idézhetnek elő. A résztvevők kisebb ajándékokat kapnak. A programot az ELTE egykori és jelenlegi geográfus hallgatói állították össze, akik közül többen hidrológia szakirányon is tanultak. Az öttagú csapat az egyik nyertese annak a kreatív ötletpályázatnak, amit januárban írtak ki a Danube Flow – Hív a Duna! projekt szervezői. A szakmai zsűri 5 pályaművet ítélt megvalósíthatónak, amelyekkel a szeptember végéig tartó programsorozat részeként találkozhatnak majd a városlakók.

Az ingyenes gyereknapi programban a KultúrAktív Egyesület is részt vesz, amely épített környezeti neveléssel foglalkozik. A Holdudvarban a gyerekek megismerhetik a Margitsziget közkedvelt épületei, például a Víztorony és a Hajós Alfréd Uszoda történetét és funkcióit. A kézműves asztalnál ezután új épületeket tervezhetnek, vághatnak, ragaszthatnak, rajzolhatnak, színezhetnek, és szelektív hulladékból, például papírdobozokból el is készíthetik a maketteket. A családok szintén a Holdudvarban tesztelhetik le folyóismereti tudásukat egy vaktérképen, és tápláléklánc bemutatót is láthatnak a Duna élővilágáról.

Forrás:

http://www.kulturaktiv.hu

http://www.hivaduna.hu/?q=gyerek-nap-a-margit-szigeten

http://krefiti.hu/index.php?/Programajanlo/merits-a-dunabol-ingyenes-gyermeknapi-program-a-margitszigeten.html

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.