Főoldal » Miki egér bezöldül

Miki egér bezöldül

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Egy botrány utóhatásaként a 149 ezer főt foglalkoztató Walt Disney Company bejelentette, ezentúl növeli az újrahasznosított és az ellenőrzött forrásból származó papír felhasználását.

Egy 2010-ben kipattant botrány vezetett ahhoz, hogy a világ legnagyobb médiabirodalma átálljon a zöld oldalra. 2010-ben a Rainforest Action Network környezetvédő szervezet gyerekkönyvek laboratóriumi elemzését végeztette el. A Disney-mesekönyvek papírjában olyan trópusifa-maradványokat találtak, amelyek feltehetően a fokozottan veszélyeztetett indonéziai esőerdőkből származtak. Az érintett könyveket főleg Kínában nyomtatják, és az ottani gyárak Indonéziából szerzik be a papírgyártáshoz szükséges cellulózpépet.

Ami a papírfogyasztást illeti, óriási mennyiségről beszélünk. A bejelentés magyarországi viszonylatra lefordítva olyan nagyságrendű, mintha egy Pécs méretű város minden lakója áttérne a környezettudatos papírhasználatra. A Disney esetében ez azt jelentheti, hogy megszakítja kapcsolatait a világ egyik fő papírgyártójával, az Asian Pulp & Paper (APP) vállalattal. Az APP tevékenységét sokan kritizálják: az April nevű másik indonéz papíróriással együtt évente több mint tízezer négyzetkilométer esőerdő letarolásáért teszik őket felelőssé.

A Disney új papírpolitikája nemcsak a kiadói üzletágat érinti. Beleértendő a mintegy 149 ezer fő papírhasználata a levélpapírtól a szalvétáig, a tévéstúdiók nyomtatott anyagai, a játékok csomagolása, de még a Disneyland bejáratánál osztogatott térkép is. Ezekben mostantól növelik az újrapapír arányát, valamint az alapanyagot olyan forrásból szerzik be, amely rendelkezik a Forest Stewardship Council (FSC) erdővédelmi szervezet engedélyével.

forrás: http://www.origo.hu/index.html

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.