Főoldal » Mit rejt a hó?

Mit rejt a hó?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az első hóra még várni kell, a met.hu szerint Veszprémben december 21-én havazik először (http://met.hu/elorejelzesek mindig ez az előrejelzés válik be leginkább, még jobban, mint a tévés előrejelzések), de már most is aktuális a téma. Környezetünk tisztán tartása évszaktól és időjárástól függetlenül fontos.

Előző cikkemben írtam, hogy a mi éghajlatunkon a hó kell a természetnek, mert csapadék-utánpótlást jelent, és jó hőszigetelő. De nem csak ezért jó a friss hó, hanem látványnak is szép, és sok mident eltakar. Eltakarja a hulladékokat.

Az emberek nem vigyáznak eléggé a környezetre. Mindent eldobnak, ami már nem kell nekik. A kulturáltabbak a szemetesbe (még jobb esetben a szelektív gyűjtőbe), de sokan a bokrok aljába dobják a hulladékot. Télen a hó ugyan ellepi ezeket a hulladékokat, sőt az egyre újabb hórétegek egyre újabb hulladékokat lepnek el (tehát előbb-utóbb a télen lerakott hulladék is eltűnik a hó alatt), de tavasszal, hóolvadáskor hirtelen előkerül minden, amit a hó eltakart, és akkor látszik igazán, hogy mennyit szemetelnek az emberek.

A megoldás: Ne várjunk arra, hogy a hó ellepi a hulladékokat, és újra tiszta és fehér lesz a táj, hanem szedjük össze a hulladékot és vigyük a szemetesbe! Így kímélhetjük meg környezetünket és esztétikai érzékünket a hó alá rejtett és tavasszal előbújó szemétkupactól.

Kép: http://www.fntudosito.hu/upload/78/pics/689/1_small.jpg (Minden más saját.)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.