Főoldal » Mit tehet egy cég? (Tanösvények)

Mit tehet egy cég? (Tanösvények)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A tanösvények nem a legnagyobb téma a környezetvédelem szakterületen. Mégis külön, önálló szakágat érdemelt, mert határterület. Egyrészt a környezetvédelem, az oktatás és a turizmus határterülete, másrészt a környezetvédelmen belül is határterület a természetvédelem, a környezettudomány és a környezeti nevelés között. Ezért érdemelt ez a kis téma külön szakágat a környezetvédelemben.

És mit tehet ebben a témában egy cég? Két dolgot. Egyrészt megismerheti ezeket az ösvényeket, csapatépítő, környezettudatosságot és hazaszeretetet, honismeretet növelő és ismeretterjesztő jelleggel szervezhet céges kirándulásokat ilyen ösvényekre. Másrészt, ha éppen olyan cég, akinek a kezelésében van egy védett terület, vagy akár egy hivatalosan nem védett, de mégis értékes természeti látnivalókban bővelkedő erdő, rét, láp, folyó, tó, barlang, stb. akkor tanösvényeket is létesíthet.

És mire jók ezek az ösvények? Miért érdemes ilyeneket létesíteni? Több okból is.

  • Ezek az ösvények bemutatják egy terület természeti adottságait, állat- és növényvilágát. Ezzel segítik hazánk megismerését.
  • A védett állatok és növények megismerésében is fontos szerepük van ezeknek a helyeknek. Fő erényük, nem különül el az ismeretterjesztő szöveg a látványtól, mert a táblákon szövegesen bemutatott élőlényeket közvetlenül a helyszínen is megfigyelhetjük.
  • A tanösvények kirándulásnak is jók, a kirándulások pedig fontos részei a zöld szemlélet és az egészséges életmód kialakításának is.
  • Egy ilyen kirándulás közelebb hozza a résztvevőket egymáshoz és a természethez is.
  • Végül, de nem utolsósorban ez egy bárki számára könnyen elérhető élmény, megláthatjuk, hogy milyen sok természeti szépség van körülöttünk.

Ezért fontosak magánszemélyeknek is és cégeknek is ezek az ösvények, ezért érdemes ilyeneket létesíteni és végigmenni rajtuk.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.