Főoldal » Mit tehetünk? (Pályázat és ösztöndíj)

Mit tehetünk? (Pályázat és ösztöndíj)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Mit tehet egy hétköznapi ember a környezetvédelmi pályázatok terén? Többet, mint gondolnánk!

Pályázatokat ugyan csak az tud meghirdetni, akinek van elég pénze a díjakra (általában cég, állami intézmény, civil szervezet, alapítvány hirdet pályázatokat), de tehetünk azért, hogy minél több pályázatot hirdessenek környezetvédelmi témában. Hogyan tehetünk ezért? Természetesen úgy, hogy pályázunk!

Nem minden pályázatot hirdetnek cégeknek, intézményeknek, szakembereknek. Sok olyan pályázat van, amit hétköznapi átlagembereknek, vagy akár gyerekeknek hirdetnek, nálunk is vannak ilyenek a blogmagazinban. (Sokat linkeltem a kapcsolódó bejegyzések között, nagy részük már lejárt, de 1-2 pályázatra még érdemes jelentkezni. Az aktuálisok vannak elöl.)

A pályázatokon azért jó részt venni (jutalomtól, nyereménytől függetlenül is), mert megmutathatjuk magunkat a világnak, növelhetjük a környezetvédelmi felkészültségünket, elkötelezettségünket, és tevőlegesen is zöldíthetjük környezetünket. Ha mások is követik a példánkat, az még jobb. (Ez persze annál valószínűbb, minél előrébb végeztünk, de nem lehetetlen akkor sem, ha nem kaptunk díjat. A környezetünkben élőkre akkor is ráragadhat a jó példa.)

És mitől lesz ez öngerjesztő környezetvédő folyamat? Ha pályázunk, legközelebb is kiírják a pályázatot, újra pályázhatunk. És minél többször pályázunk, annál környezetvédőbbek leszünk, és annál többen követik a példánkat akár úgy, hogy ők is pályáznak, akár csak otthon, egyénileg, de mindenképpen jobb, zöldebb irányban változnak az emberek.

De ha nem pályázunk, akkor más sem fog, és előbb-utóbb érdeklődés hiányában nem írnak ki pályázatokat, nem hívja fel senki az emberek figyelmét a környezetvédelemre, és nem zöldül a társadalom, nem zöldül a környezet. Ezért ez pozitív és negatív esetben is egy öngerjesztő folyamat, tehát érdemes pályázni, hogy megvédjük a környezetet és ezzel javítsuk saját életminőségünket. (Érdemes elolvasni az Oktatás szakterületen Bókkon Tamás cikkét: Hogyan készítsünk lavinát?, hasonló témáról, hasonló pozitív, öngerjesztő folyamatokról szól. Második helyen linkeltem a kapcsolódó cikkek között.)

Pályázatra fel, és tisztább környezet lesz a jutalom!

Kép forrása: https://www.felsofokon.hu/sites/default/files/users/mernoki-muszaki/images/users/meszaros-andras-blogja-a-kornyezetrol/images/mit-tehetunk-palyazat-es-osztondij-31518.jpg Google képkeresőben találtam Pályázat és Ösztöndíj kulcsszóval, és úgy látszik, hogy a bloggertársakkal hasonlítunk egymásra, mert miután kiválasztottam ezt a képet, kiderült, hogy felsőfokonos kép :) Az eredeti forrás egy Tanuljunk meg sikeres pályázatot írni! című cikk, amit első helyen linkeltem a kapcsolódó bejegyzések között. (Sipőcz Norbert cikke.) Minden más szokás szerint a saját gondolatom.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.