Főoldal » Napkollektor pályázat meghosszabbítva

Napkollektor pályázat meghosszabbítva

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Itt a lehetőség, ha valaki napenergiát hasznosítana és napkollektort tervez a házára fűtés-rásegítés vagy meleg víz előállítása céljából, mivel a költségek jelentős részének támogatására pályázhat. 

A “Megújuló energiahordozó felhasználását elősegítő, használati meleg víz előállítását és fűtésrásegítést szolgáló napkollektor-rendszer kiépítése alprogram” pályázat határidejét még másfél hónappal meghosszabbították.

Az említett pályázatot az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszerben (ZBR) 2011. október elején hirdették meg 2,97 milliárd forint keretösszeggel, melynek a meghosszabbított beadási határideje 2012. május 15. A részvételi lehetőség kiterjesztését az utóbbi hetekben látványosan megélénkült pályázói érdeklődés indokolja.

A támogatható tevékenységek közé tartozik – az ingatlan építési technológiájától függetlenül – a napkollektorból és csatlakozó elemekből álló rendszer beszerzése és telepítése is. A pályázatot magánszemélyek és maximum 12 lakásos társasházak nyújthatják be. “A pályázati forrás a teljes beruházási érték 50 százalékát fedezheti, de lakásonként legfeljebb 800 ezer forint támogatás nyerhető el. A munkadíj nem lehet több a támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költség 30 százalékánál. A telepítendő napkollektor-rendszernek szervesen illeszkednie kell az épület meglévő gépészeti rendszeréhez, és egész évben működőképesnek kell lennie.” – írja a zbr.kormany.hu Minden pályázati információ elérhető a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. honlapján www.emi.hu/napkollektor vagy a http://zbr.kormany.hu/ oldalon.

A pályázati támogatással megvalósuló napenergiát hasznosító fejlesztések hozzájárulnak Magyarország klímavédelem területén vállalt nemzetközi kötelezettségei teljesítéséhez is.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.