Főoldal » Néha tényleg három nap a világ?

Néha tényleg három nap a világ?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az elmúlt hónapban írtam egy bejegyzést (itt olvasható) a megújuló energiák háztartási hasznosításának akadályozóiról, ami szerintem főképpen a dolog anyagi oldalára vezethető vissza.  A most kezembe került cikk, írás vagy nevezhetem előzetesnek ebbéli hitemről még inkább megerősített, továbbá egy kicsit más irányba is elvitt.  A téma továbbra is a fűtéskorszerűsítés, illetve a megújuló energiák felhasználása állami pályázatok útján. Most került szemem elé ez a Richpoi Hírek —-> Indul a szuperpályázat (a teljes cikket pedig kéretik itt elolvasni).

Ami ismerős a dologban az az utófinanszírozás. Tehát megveszed, megépíted és ha gyors vagy akkor nyertél. Ez szép, nagyon szép, de kell hozzá az a bizonyos alaptőke, ami sokszor nincs meg, tehát az első kizáró ok már adott. Az előzőben jelölt cikk utolsó bekezdése a lényeg itt azt gondolom, amiből idéznék. “A kormányzat …. utoljára tavaly hirdetett korszerűsítési pályázatot, az akkori támogatás azonban komplex hatékonysági beruházásokra irányult…….  Az akkori 1,6 milliárd forintos keretet 3 nap alatt merítették ki, igaz a támogatási érték …. 3 és 6 millió forintot között volt…… ezt követően napkollektorok telepítésére hirdetett meg egy 3 milliárd forintos keretet, amelynek kimerítése már inkább problémát okozott az épülettulajdonosoknak, a vonatkozó pályázatot többször is meghosszabbították…… a mostani több mint 860 millió forintos keretet várhatóan ismét hamar kimeríthetik majd az épülettulajdonosok.”

A második kizáró ok pedig a gyorsaság! Sokan nem is tudnak ezekről (mondjuk az első három napban) egyáltalán, és mire a tudomásukra jut, sajnálattal közlik az illetékes helyről – Barátocskám erről ismét lecsúsztál! Nos ilyenkor, az esetleg potenciális pályázó jól elkeseredik rossz esetben. Jó esetben pedig olvassa ezt az írásomat, időben észbekap és pályázik. Tehát figyelem, akit érdekel: “Augusztustól vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatást nyújt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fűtési rendszerek korszerűsítésére. Az új konstrukciót költségvetési keretből biztosítják, a rendelkezésre álló keretösszeg 864,4 millió forint.”

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.