Főoldal » Nézz a világra globálisan! – Képregényrajz pályázat gyerekeknek

Nézz a világra globálisan! – Képregényrajz pályázat gyerekeknek

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A környezetvédelemben és egyéb területeken felmerült globális problémák megoldásának érdekében nagyon fontosnak tartom, hogy mindenki részt vegyen ezeknek a problémáknak a megoldásában, a további problémák megelőzésében, és lehetőleg a gyermekeinket is ilyen gondolkodásmódra neveljük. Ebben segít pl. az alábbi pályázat:

Nézz a világra globálisan! – Képregényrajz pályázat gyermekenek

A DemNet Alapítvány pályázatot hirdet gyermeke részére globális problémák témakörben!

A pályázat célja

Gyerekmunka, klímaváltozás, túlnépesedés – problémák az egész világon Hogyan látod te? Rajzolj történetet!

A pályázat célcsoportja

Középiskolás, 14-18 éves fiatalok. Ha fiatalabb, esetleg idősebb vagy, akkor is beküldheted a rajzodat, csak nem részesülhetsz a 3 első díjban, viszont kiválasztásra kerülhet az alkotásod a kiállítás darabjaként a Szimpla kávézóban!

A pályázat részletei

Miről rajzolj? – Az alábbi témákból választhatsz:

1. A tiszta ivóvízhez való hozzáférés

Hány liter vizet használsz el naponta? Mi lenne ha napi 2 literből kellene gazdálkodnod, amit naponta 3 órás sétával tudnál csak megszerezni? A Föld legszegényebb országaiban ezzel kell szembenézniük millióknak.

Ezekről a problémákról a következő cikkekből és videókból tudhatsz meg többet:

2. Éhezés vs. Túlfogyasztás

A Föld egyik felén közel egy milliárd ember éhezik, viszont Földünk lakosságának 20 százaléka fogyasztja el a bolygónkon rendelkezésre álló források 80 százalékát.

Erről itt olvashatsz tovább:

3. Gyermekmunka

El tudod képzelni, milyen lenne, ha 6 éves korodtól fogva egy zsúfolt üzemben kellene futószalag mellett napi 16 órát dolgoznod havi 5000 forintért, hogy naponta száz márkás pólót megvarrj?

Erről itt olvashatsz többet:

Hova küldd a pályázatod?

A kepregeny@demnet.org.hu email címre vagy ha levélben postán küldöd, akkor erre a címre: DemNet Alapítvány Budapest, Apáczai Cs. J. u. 1.

Milyen formában küldd?

Kérjük a jelentkezésben add meg nevedet, korodat, és hogy melyik középiskolába jársz, valamint elérhetőségedet: emailt és telefonszámot. (Az adataidat harmadik félnek nem adjuk ki és nem használjuk fel más tevékenységeinkhez.) Ha emailen küldöd, fényképezd le, vagy szkenneld be, és jpg formátumban küldd jó minőségben (min 1000 pixel legyen a kép hosszabbik oldala) és őrizd meg az eredetit! Ha postán, akkor küldd az eredeti rajzodat. (vagy hozd be személyesen a megadott postacímre) Ki lesz a zsűri?

A Szakértői zsűri tagjai közt ott lesz a Magyar Képregény Szövetség elnöke, kommunikációs szakemberek és a DemNet szakmai munkatársai.

Ha bármi kérdésed van, írj a kepregeny@demnet.org.hu email címre, keresd telefonon Miháltz Rékát: 4110411, vagy kérdezd meg a facebookon!

Kiállítás a Szimplában

A nyertes képregényeket és még további remekül sikerült alkotásokat a Szimpla Kertben http://www.szimpla.huállítjuk ki, és itt lesz a díjkiosztó is, előre láthatólag 2012. dec. 6-án! A pályázatot a DemNet Alapítvány meghirdetésében az Európai Unió EuropeAid programja támogatja.

Mit nyerhetsz? Hírnevet, hiszen legjobbak a Szimpla kávézóban kerülnek kiállításra!

Pénzt:

  • 1. díj: 25 000 ft vagy annak megfelelő értékű ajándékutalvány
  • 2. díj: 15 000 ft vagy annak megfelelő értékű ajándékutalvány
  • 3. díj: 10 000 ft vagy annak megfelelő értékű ajándékutalvány

A pályázat benyújtásának határideje

2012. november 15.

Kapcsolat a pályázat kiírójához

kepregeny@demnet.org.hu

Tovább a pályázat kiírójának oldalára

Nézz a világra globálisan! – Képregényrajz pályázat gyermekenek

Forrás: http://palyazatmenedzser.hu/2012/10/23/nezz-a-vilagra-globalisan-kepregenyrajz-palyazat-gyermekenek/?awt_l=GeyD6&awt_m=3iwxD7C124z4mMk

Kép: http://www.globalance.hu/files/imagecache/body/files/plakat_2.jpg

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.