Főoldal » Nyiss a zöldre! Otthonzöldítő megoldások helyben

Nyiss a zöldre! Otthonzöldítő megoldások helyben

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Egész napos öko-technikai forgatagra lehet számítani június 23-án Veszprém belvárosában, az Óváros téren. Helyi, környezettudatos megoldásokat bemutató cégek részvételével otthonzöldítő Ökofesztivált szervez a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület, mely program Veszprém MJV Önkormányzatának együttműködésével jön létre.

 

Az egész napos rendezvényen a család minden tagja feltalálja magát. A fiús témák mellett lesznek hölgyeknek szóló kiegészítő programok és természetesen az – aprónépre gondolva – gyerekjátékok is.

 

„A fesztiválszezon elkezdődött. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy Veszprém város is nagy lendülettel készülődik nyári nagyrendezvényeire, legyen az a belvárost dallamokkal átszövő Utcazene, vagy a világsztárokat felvonultató VeszprémFeszt. Ezen többéves múltra visszatekintő nagyrendezvények mellett nagy öröm, hogy városuk egy új kezdeményezésnek is helyet adhat, ami nem más, mint a környezettudatosság jegyében megvalósuló Ökofesztivál. Bízom benne, hogy az elsőt követi majd második, harmadik is, s hogy a nagy múltú rendezvényekhez hasonlóan ez a fesztivál is gyökereszt ereszt a megyeszékhelyen.” – nyilatkozta Porga Gyula, Veszprém MJV polgármestere.

 

„A hangulat és a szakmaiság szintén garantált, hiszen a rendezvény házigazdájának a MTV Zöld tea c. ökomagazinjából mindenki által jól ismert Nagy Andrást sikerült megnyernünk, aki örömmel és a legnagyobb lelkesedéssel vállalta a fesztivál hangulatfelelősének szerepét.” – mondta el a zöld szervezet elnöke, Szalay Tímea, majd részleteiben is ismertette az Ökofesztivál programját.

Amire biztosan számíthatunk:

10.00 NYISS A ZÖLDRE! – megnyitó

10.30 ÖKO-TECHNIKAI KI MIT TUD – megmutatjuk, mit hogyan érdemes zöldítened

12.00 EZT LÁTNOD KELL! – zöldköznapi kisfilmek a vásznon

14.00 ZÖLD-LAK – amit a zöld otthon kialakításáról tudni érdemes, benne:

·         14.00 Zöld-Lakok kialakítási lehetőségei

·         14.30 Alacsony energiaigényű ház építése

·         15.00 Szalmabála házak, szalma szigetelés

·         15.30 Lakásfelújítás zöld szemmel

16.00 “STAND BY” COMEDY

„Mindemellett napközben további kiegészítő programokkal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt. Lesz játék, bioportéka kóstolás, mesterségek bemutatója, tippek-trükkök-praktikák, kérdezz-felelek! – személyes tanácsadás a kiállítóknál, kapcsolatépítés, eszem-iszom és persze a jó hangulat is garantált!” – tette hozzá a Csalán elnöke.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak tehát június 23-án, Veszprém belvárosában, az Óváros téren.

További információkért érdemes követni a Csalán Egyesület internetes felületeit: www.csalan.hu vagy www.facebook.com/csalanegyesulet

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.