Főoldal » Obama és a klímaváltozás elleni harca

Obama és a klímaváltozás elleni harca

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Barack Obama, Amerika újraválasztott elnöke nem csak politikai kihívást lát a klímaváltozásban és a környezetvédelemben. Az elnök a következő generációt tartja szem előtt, amikor a források megfelelő felosztásáról van szó.

Obama a Time magazin különszámában beszélt arról, hogyan látja a kérdést: a kormánynak többet kellene tennie vagy kevesebbet? Szerinte az erőforrások megfelelő elosztása a lényeg, és a jövőt szem előtt tartva kell a pénzt költeni.

„Nos, nem abban vitatkozok a kormánnyal, hogy többet tegyen; abban vitatkozok a kormánnyal, hogy többet tegyen a helyes ügy érdekében.

Szóval nem azt vitattam, hogy a kormány többet költsön önmagában. Szerintem számunkra az az értelmes, hogy kevesebbet költsünk háborúkra és többet kutatásra és fejlesztésre. Az olyan szektorokban, mint az energia, nem azzal vitatkoztam, hogy önmagában többet költsünk; azt vitattam, hogy nincs értelme annak, miszerint 4 milliárd dollárt költünk egy olajipari vállalat támogatására, mely érett és nagyon is profitképes.

Arra kellene használnunk azt a pénzt, hogy a jövő számára finanszírozzuk a tiszta energiát”nyilatkozta az elnök.

A lapnak adott interjúban később is előkerült a környezetvédelem, mégpedig a klímaváltozás, amikor Obama a gyerekeiről beszélt.

„Egy szülőt mindig arra emlékezteti az, amikor nézi a gyerekei életkorát, hogy minden, amit tesz, annak szem előtt kell tartania az ő jövőjüket. Hevesen reménykedsz benne, hogy tovább fognak élni nálad, és abban is, hogy a világ jobb lesz nekik, amikor már nem vagy itt. Elkezdesz az ő gyerekeikre gondolni. 

És így tovább, az olyan dolgokkal folytatva, mint például a klímaváltozás. Szerintem ennek az országnak és az egész világnak fel kell tennie néhány kemény kérdést többek között arról, hogy mit hagyunk hátra magunk után, ami a mi vállunkon nyugszik” – tette hozzá Obama.

Vezérkép 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.