Főoldal » Október 17 – a szegénység felszámolásának világnapja

Október 17 – a szegénység felszámolásának világnapja

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Október 17 – a szegénység felszámolásának világnapja, más néven: a szegénység elleni küzdelem napja. Hogy ez miért környezetvédelmi világnap? Fogalmam sincs, de egy zöld napokat felsoroló oldalon találtam.

http://barankovics.hu/_f/homeless_jobles.jpg

A szegénység felszámolására sincs igazán értelmes ötletem, talán az anyagi javak jobb elosztásával és a túlnépesedés megfékezésével tehetünk ellene. A pazarlás visszaszorítása is segíthetne, mert ami valakinek felesleg, az másnak hiány. (És itt jöhet be talán a környezetvédelem, a takarékosságon keresztül. Nyersanyag-, energia- és víztakarékosság, hulladékhasznosítás: ez mind olyan cselekedet, amivel a környezetet is védhetjük, pénzt is megtakaríthatunk, és még a javak egyenlőbb elosztását is segítjük, mert amit az egyik ember meghagy, azt más felhasználhatja.) Talán a kapitalizmus és a fogyasztói társadalom felszámolása és a gazdaságilag kevésbé fejlett országokban a jobb életkörülmények (élelmezési, egészségügyi, higiéniai viszonyok, új munkahelyek, jobb infrastruktúra) megteremtése is segíthetne a szegénység felszámolásában. Verseny helyett együttműködésre kellene törekedniük a világ országainak, és a bennük élő embereknek. Békében, harmóniában egymással és a természettel. Ekkor talán nem jönne el minden évben a túllövés napja, de mégsem lenne senki olyan szegény, hogy bizonytalan legyen a szállása, étkezése, egészségügyi ellátása. Talán ez a szemlélet, a béke és harmónia megteremtése, az együttműködés, összefogás lehet a közös a környezetvédelemben és a szegénység felszámolásában.

Segítsünk azoknak, akiknek tudunk, akár egymásnak, a többi embernek, akár a rászoruló élőlényeknek (akár csak úgy is, hogy hagyjuk őket élni), és ne ártsunk se magunknak, se másoknak, se a természetnek! Azt hiszem, ha így teszünk, akkor megszűnik ez a versengő, pazarló fogyasztói társadalom, és ezzel együtt talán megszűnik a pazarlás másik oldala, a hiány és a létbizonytalanság is. Talán ez lehet a megoldás, és talán ezért került a környezetvédelmi napok közé ez a nap.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.