Főoldal » Őszintén, nyíltan a kutyaszarról

Őszintén, nyíltan a kutyaszarról

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Finomabban becézik kutyakakinak, kutyaguminak, kutyapiszoknak, de abban a mennyiségben ahogy azt a főváros utcáin látjuk, már csak a címben megjelölt névvel érdemes illetni.

Gazdáik pedig állatbarátnak nevezik magukat és egymást.

Van is közöttük igazán sok, igenis felelősen állatot tartó ember.

Most nem róluk lesz szó.

Hanem azokról, akik a mellékelt képek tanúsága szerint az anyagcseretermékek eltakarításáról nem gondoskodnak. Ugyanis a kutyát azért kell „levinni”, hogy mozogjon, a számára egészséges ritmusban tudjon pl. pisilni. Mert a kutya kis csöppentésekkel, spricelésekkel jelöli meg a területét ( villanyoszlop, kerítés stb.)

Ezt sajnos csak a legközelebbi nagy eső vagy hó fogja letakarítani a csatornarendszerbe.

És mi legyen a kutyagumival?!

Sok kutya gazdi boldogan viszi a fák tövéhez kedvencét és hittel hiszi, hogy ő most jót tesz a fával, mert megtrágyázza.

Kedves fa-trágyázó kutya gazdik szíves figyelmébe ajánlom, hogy

  1. semmilyen állat ürüléke nem használható közvetlenül a talaj tápanyagainak visszapótlására, alommal való elkeverés és érlelés nélkül
  2. A kutyáé még komposztba keverve sem, mert olyan sok emberre ártalmas baktériumot tartalmaz, annyiféle táppal etetik, hogy értékelhető haszna még keverve sincs.
  3. A kutya vizelete és ürüléke olyan magas foszfor tartalmú, hogy kiégeti a növényt.

Ez utóbbi tulajdonsága miatt írják ki a parkokba, hogy tilos oda kutyákat bevinni.[token node title-raw]

Ha valóban megbírságolnák a parkban kutyát sétáltatókat, a jogszabályban előírt 30 ezer ft/ alkalomra, virágos kertté alakulhatna a város.

Így azonban marad a házi kedvencek hagyatéka ott, ahol elejtették.

Persze, ha felszedik, a kis nylon zacskóban hazaviszik a kukáig, az sem jó megoldás, mert hiszen emberi ürüléket sem rakunk oda a fertőzés veszélye miatt.

Mi akkor a megoldás?

A városi kutyák számának csökkentése…………józan önmérséklet által.

Számos kutyatulajdonos pótcselekvésként, póttársként tart kutyát, az én legnagyobb felháborodásomra még arra is hivatkoznak néhányan, hogy olyan, mint egy gyerek.

Szerintem csak egy gyerek olyan, mint egy gyerek. Egy kutya az kutya.

Aki jobb esetben él x évig, a gazdi 4x évig, tehát fogyóeszköz a kutya, vagy elpusztulása után ugyanabban a magányban találja magát a gazdi, amiben volt, amikor beszerzett magának egy kutyát.

A kutyások társadalma sok kutyafuttató helyen (és sajnos parkokban), valóban kellemes társaságot, időtöltést, beszélgetéseket jelent sok idős és fiatalembernek és ez jó.

Jó az is, hogy a kutya kedvéért naponta 2x le kell menni az emeletről sétálni egyet a szabadban, amit a maguk kedvéért nem tennének meg az idősek.

Ők jellemzően fel is takarítanak maguk után…..

De igazán, számukra is vannak más közösségek, ahova járhatnak, akár szomszédok, akikkel jóba is lehetnének, ha a kutya ugatása miatt nem vesznének össze mindenkivel.

Különben sem hiszem, hogy a kutyának álmai netovábbja lenne egy 40 m2-es lakás, ahol megfordulni is alig tud, nemhogy mozogni.

Nézzétek meg az alábbi videókat és cikkeket!

http://utajovobe.eu/hirek/hulladek/252-kutyakakaproblema

A város egy mesterségesen fenntartott élőhely, ahol így nem lehet állatot tartani. A sertés-, ló-, birka-, baromfi- tartásnak is kötelezően betartandó szabályai vannak. A kutyatartásnak is! Mert amig egy kis kutya ürüléke kicsinységnek tűnik, amikor tízezrével piszkítanak a városban, az már nagy dolog!

Vagy ez lenne a civilizált városi élet? Nem hiszem.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.