Főoldal » Pályázat: STEP UP zöld szakértői program

Pályázat: STEP UP zöld szakértői program

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Érdekel a klímavédelem, kapcsolódik a munkádhoz vagy a tanulmányaidhoz?  Zöld szakértő vagy szabad kapacitással, és projekt-orientált gyakorlati tapasztalatot szereznél? Mától nyitott a jelentkezés gyakornoki helyekre a STEP UP zöld szakértői programban!

A STEP UP program célja egyrészt, hogy hazai szervezetek az éghajlatváltozás témakörét érintő adott projektjeikre megfelelő tudással rendelkező hazai szakembert találjanak, másrészt hogy a szabad kapacitással rendelkező (akár pályakezdő) szakértők éghajlatvédelmi területen gyakorlati munkatapasztalatot szerezzenek, és elsajátítsák a projektszemléletű, innovatív gondolkodást. A program révén a szakértő gyakornokoknak lehetőségük nyílik a különböző ágazatokban működő fogadószervezeteknél gyakorlati ismereteik elmélyítésére és szakmai tudásuk bővítésére.

A program a Climate-KIC nemzetközi klímainnnovációs közösség Pioneers into Practice (PiP) programjának hazai továbbfejlesztése. A PiP programban 2013-ba 44 szakértő és 40 fogadószervezet vett részt, kis- és nagyvállalatok, állami szervezetek, és a civil szervezetek aktív részvételével.

A résztvevők a fogadószervezetekkel közösen egyeztetett időtartamra projekt és gyakorlat orientált programban vesznek részt.

A jelentkezés nyitott mindazon lelkes és céltudatos, kreatív gondolkodású, legalább utolsó éves egyetemi vagy főiskola tanulmányokat folytató, vagy szakmai tapasztalattal rendelkező személyek számára akik elkötelezettek a klímaváltozásból fakadó problémák megoldásra. 

A jelentkezés feltételei:

Az alábbi területekről várjuk a jelentkezőket:

  • szabad kapacitással rendelkező szakember az éghajlatvédelemhez kapcsolódó területen
  • friss diplomás vagy utolsó éves  egyetemi vagy főiskolai hallgató klímaváltozás területéről
  • vállalkozó, vagy önfoglalkoztató a klímaváltozás területén
  • olyan szervezet alkalmazottja, amely szerepet vállal a klímaváltozás elleni küzdelemben

(elsősorban műszaki, közgazdasági, természettudományi, kommunikációs szakemberek jelentkezését várjuk)

Az ideális jelölt :

  • Erős motivációval rendelkezik a klímaváltozásból fakadó problémák megoldásra való törekvés meggyőző alátámasztására, valamint képes a klímavédelemhez kapcsolódó innovatív termékek és szolgáltatások fejlesztésére, melyek akár további támogatásra is érdemesek lehetnek.
  • Képes a program keretein belül saját szakmai személyes fejlődése és a képviselt szervezet klímabarát fejlődési potenciáljára gyakorolt várható pozitív hatásainak meggyőző kifejtésére.
  • Valamint nem utolsósorban megosztja és terjeszti a megszerzett ismereteket.

A kiválasztott STEP UP gyakornokok a következő programokon vesznek részt:

  • Projekt orientált szakmai feladatok a fogadószervezeteknél
  • Mentor program: szakértői támogatás a program során
  • A Climate-KIC magyarországi programjain való részvételi lehetőség

Jelentkezéshez küldd el önéletrajzodat és a kitöltött jelentkezési lapot a stepup@negos.hu email címre 2013. október 31-ig!

A pályázat leadásához szükséges jelentkezési lapok letölthetőek a klimainnovacio.hu weboldalról.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.