Főoldal » Porból lett csodás konstrukció

Porból lett csodás konstrukció

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Néha oly törékeny, néha lágy, néha hatalmas, sokszor véd, őriz és van, hogy észre sem veszed, néha sziklakemény, de mindig életet ad… és manapság bezárva csücsülnek a testekben. De mire várnak? Miért nem hisznek az emberek benne? Miért csak akkor veszik észre, ha már rakoncátlankodik? Fájdalommal jár bezárása és kinyitása is. De ki kell nyitni, le kell bontani a gátat, mert ha kinyílik, nagy energia áramlik ki belőle. Kedves olvasó, tudod-e, hogy mire gondolok…?

Igen, a ketyegőnkre, a szívre. Mely oly sok írót, művészt és hétköznapi embert megihletett. Miért ott érezzük az önfeledt boldogságot, mért ott fáj, ha megbántódunk? A válasz lehet biológiai és ezoterikus is. Talán mind a kettő helyes. Kell ezt firtatni? Nem hiszem. Van és kész. Élünk vele, érzünk vele. Sokszor látunk olyat, hogy a kedves polgár munkába vagy épp iskolába menet észre sem veszi a körülötte lévő apró csodákat. A boldogságunk kulcsa.

A szívre külön jelünk van. A legrégebbi eredete Egyiptomig vezethető vissza, ugyanis a krokodil szívéből kijövő erek rajzolata adja a ma is használt szív alakot. 

Miért nem hiszed el, hogy egy fecske is csinálhat nyarat? Miért a másikra vársz, hogy megélje álmaidat? Ha úgy érzed, hogy szeretnél több őshonos fát látni a környezetedben, akkor ültess. Ha zavar a szemét, melyet mások dobálnak el, akkor szedd össze. Példamutatással sikeresen nevelheted környezetedet.

Akinek szíve zárva van, hogy érti meg a természet hívogató szavát? Lehetséges a természettel harmóniában élni, ha nem tudunk feltétel nélkül szeretni?

Anno szokás volt, hogy amikor kivágtak egy fát, előtte a favágó elnézést kért az „öregtől”. Tisztelettel megkérte, hogy ne haragudjon rá, hogy kivágja, tudja, hogy több 100 éve itt magasodik a Nap felé, árnyékot, friss levegőt és életteret biztosítva környezetének, de most ennek a favágó véget vet, mert családjának szüksége van rá. Az igaz favágók még ma is így tesznek. Az igaz vadászok a mai napig megadják a tiszteletet a kilőtt vadnak.

Sajnos tudásunk révén sikeresek vagyunk globális szinten, rövid idő alatt nagy pusztítást véghez vinni. Pedig az atomenergiából nem kell feltétlenül bombát készíteni. Tőled függ, hogy a kezedben lévő fegyvert mire is használod.

Cselekedj szívből, majd állj meg egy pillanatra és gondolt át józanésszel is, s akkor nem követsz el nagy hibákat. Mindenki attól félt, hogy a világ véget ér 2012-ben. Engem inkább az zavar, ha változás nélkül folytatódik tovább.

Mikor megszületsz szürke kis világodba, akkor kapsz hozzá színes ceruzát is. Használd hát! Rajtad múlik, hogy mennyit sikerül megőrizned a természet értékeiből, csodáiból. Én nem szeretném, ha egyszer néma tavaszra ébrednénk. És te?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.