Főoldal » Régiből újat – újrabeton

Régiből újat – újrabeton

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Volt nekem egy régesrégi, húszéves hatalmas betonteraszom. Annak idején a hatalmas, öreg körtefát is körbebetonoztuk, hogy ne kelljen kivágni. A lépcső az én ötletem volt, ha nem is életem legjobb ötlete, szép nagy, és szabálytalan, mert a betonozó szakmunkás munka közben bizony a pohár fenekére nézegetett.

[token node title-raw]

Nagyon szerettük, mert nagy volt, a körtefa pedig árnyékot adott. Rengeteg emlék fűzödött hozzá, ezen tanult biciklizni a kisebbik lányom, elfért rajta a családi összejövetel, ballagási vacsora, eljegyzési ebéd. Szép éppen nem volt, az idő is meglátszott rajta, repedezett, néha a repedésekben a növények is utat törtek maguknak.

Aztán jött az ötlet, hogy cseréljük le újra. Jöttek a szakemberek, mindenki mást ajánlott, ki fel akarta törni, ki új betonréteggel szerette volna kiegyenesíteni, ki díszkővel kirakni. Egyben megegyeztek, mindegyik iszonyú drága volt. Mert ugye nagy terasz, sok anyag, sok munka.

Aztán jött betoncsiszolós ötlet. Csiszoltassuk simára, és festessük le! A Geomárvány szakemberei a girbe-gurba lépcsőfokokat kiegyenesítették, hatalmas gépekkel lecsiszolták a beton felső rétegét. És láss csudát, szebb lett, mint valaha. Sőt, még meg is dícsérték, ilyen jó minőségű betont ma már nem gyártanak.

[token node title-raw]

Bővebb információ a betoncsiszolásról: http://klindex.hu/betoncsiszolas.php

http://www.geomarvany.hu/csiszola/betoncsiszolas/

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.