Főoldal » Rendszerszemléletű zöld projekttervezés

Rendszerszemléletű zöld projekttervezés

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Múlt csütörtökön folytatódott a Tevékeny Ifjak a Természet Oltalmáért és a Közösségért, TITOK Klub előadássorozata. Ezúttal a rendszerszemléletű zöld projekttervezésről volt szó.

Nem kell bonyolult dologra gondolni, esetünkben a különböző projektek és a már alkalmazott módszereket vettük górcső alá. Befektetés és eredményesség szempontjából.

A rendszerszemléletű projekttervezés ezen alapját vettük át úgy, hogy közösen megbeszéltük és soroltuk be a módszereket és projekteket. Kizárólag zöld projekteket tárgyaltunk.

Arról is volt szó, hogy a megfelelő minimum jó befektetés/eredmény viszonnyal jellemezhető kisprojektek és módszerek egy nagy projektté esetéleg pályázattá gyúrhatók össze. Attól függően, hogy mit határozunk meg célnak amihez a projekt, módszer által el szeretnénk jutni. Természetesen ez már meg is mutatja milyen partnerek jöhetnek számításba a munka során.

A projekttervezés többi részéről pedig a letölthető dokumentumot lehet áttanulmányozni, a példa ökoiskolai alkalmazással indít, de a többit véleményem szerint bármilyen zöld projeknél alkalmazni lehet.

A fő téma a vezérképben látható táblázat, amibe számokkal jelöltük a következőket:

1. Zöld filmklub Kicsi/Közepes
2. Zöldülő Tanszék Program (2011, 2012, esetünkben) Nagy/Kicsi
3. Plakát (zöld eseményt hirdető) Kicsi v. Közepes/Kicsi
4. Cserebere Kicsi v.Közepes/Közepes
5. Piactúra Kicsi/ Közepes
6. Előadás, képzés Kicsi/ Közepes
7. Szórólap Kicsi/Kicsi

A módszert érdemes alkalmazni főleg már kipróbált módszereknél, kisprojelteknél, így a jövőben célirányosan jó hatásfokkal lehet megvalósítani a zöld kezdeményezéseket.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.