Főoldal » Szakágvezetőket keresünk!!!

Szakágvezetőket keresünk!!!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Felsőfokon.hu Környezetvédelem szakterülete nagy átalakításokon megy át május végéig! A szakágak száma már szinte áttekinthetetlenül sok, ezért összevonásokra kényszerülünk. Az összevonás nem jelent tartalmi megkötést, tehát pl. az Újrahasznosítás szakág besorolása a Hulladékgazdálkodásba nem azt jelenti, hogy nem lehet több újrahasznosítás témájú cikk, hanem csak annyit jelent, hogy ezek a cikkek ezentúl a Hulladékgazdálkodás szakághoz tartoznak, oda kell besorolni. Végül is az újrahasznosítás egy hulladékgazdálkodási mód… Hasonló alapon vonok össze méhány más szakágat is. Az új szakágakhoz (és néhány régi szakághoz is) megbízható, hozzáértő szakágvezetőket keresek.

A leendő szakágvezetők feladatai:

 1. A szakágban megjelent cikkek tartalmi ellenőrzése (szakmai és helyesírási hibák kiszűrése és javítása, a cikk szerzőjével egyeztetve), és szakmai visszajelzés hozzászólásban (a cikk pozitívumait és negatívumait egyaránt kiemelve) a szakágban megjelent írások szerzőinek.
 2. A szakághoz kapcsolódó szakmai partnerek, szakmai szervezetek megkeresése a szakággal való együttműködésre. (Együttműködési lehetőségeink: szakmai védnöki program, együttműködési lehetőség vállalatoknak, ajánlat levelezőlista tulajdonosoknak, bloggereinknek gyakornoki és önkéntes program, valamint cégeknek szakmai és média együttműködési program [barter], és médiaajánlat. Ezeket érdemes a leendő szakmai partnereknek megemlíteni.)
 3. Kapcsolattartás a már meglévő szakmai partnerekkel.
 4. Szakmai cikkek írása a szakágban.
 5. A szakág népszerűsítése akár linkgyűjtményekben, akár Facebook megosztással (a szakágban megjelent összes cikk azonnali megosztásával), vagy más módon.
 6. Toborzás (akár blogírásra, akár még május 31-éig a környezetvédelmi kampányunkra).

A szakágvezetők feladatairól már írtam egy cikket: Mi a dolga egy szakágvezetőnek?  Érdemes elolvasni. Az eddigi tervek szerint a következő szakágaink lesznek (mindenhol az új szakágvezető nevét tüntettem fel):

 1. Általános környezetvédelem (a Környezetvédelem és a Környezetszennyezés szakágakból összevont új szakág). Szakágvezető: Antics Katalin.
 2. Bányászat és rekultiváció. Szakágvezető: Sashegyi József. Ebben a szakágban nem tervezek változást, de egyszemélyes szakág lévén további bloggerekre lenne szükség.
 3. Energia és környezet (ide tartoznak majd az Energetika és a Megújuló energia szakág eddigi cikkei és a témában keletkező új cikkek). Szakágvezető: Mészáros András.
 4. Fenntarthatóság. Új szakág Bárány Angéla vezetésével.
 5. Hírek és közlemények (az Állásajánlatok, a Pályázat és ösztöndíj és a Programajánló szakágból összevont új szakág, ide tartoznak majd a sajtóközlemények is). Szakágvezető: Mészáros András. Javaslom, hogy ha esetleg váltásra kerül sor a Környezetvédelem szakterület élén, akkor is mindig a mindenkori szakterület-vezető irányítsa ezt a szakágat.
 6. Hulladékgazdálkodás (a szakág neve megmarad, de besorolom ide az Újrahasznosítás szakág cikkeit is). Szakágvezető: Vörös Sándor.
 7. Kármentesítés és kárelhárítás. Szakágvezető: Szőke Zoltán. Ezt a szakágat összevonom a Környezetvédelmi technológia szakággal. Új neve: Környezetvédelmi technológia és kármentesítés. A szakágvezető változatlan.
 8. Kik vagyunk? Szükség van egy ilyen bemutatkozó szakágra, ahol a legaktívabb bloggereinkkel készült interjúk vannak. Ebből is látnák az olvasóink, hogy kik írják a cikkeket, ki mihez ért, és az új szakágvezetőket is be lehetne mutatni a szakághoz tartozó bloggereknek és az olvasóinknak. Szakágvezető: Mészáros András.
 9. Klímaváltozás szakágunk neve megmarad, és nem vonom össze mással, de új vezetőt keresek. Első számú jelöltem Hajdu Roland lett volna, de ő nem vállalta, ezért nem ő került a szakág élére. Szakágvezető: Mészáros András.
 10. Környezet és társadalom szakágunk neve megmarad, nem is vonom össze mással. Szakágvezető: Vörös Sándor.
 11. Környezetgazdálkodás és minőségbiztosítás szakágunk megszűnik, mivel Földingné Osváth Gyöngyi idő hiányában nem folytatja ISO témájú blogját, ezért a következőképpen sorolom át a szakág 16 cikkét:
  1.  Betétdíj – akár a sörösdobozokra is? -> Környezet és társadalom.
  2. A környezeti hatásvizsgálat folyamata és jogszabályi háttere -> Általános környezetvédelem.
  3. Az EMAS Magyarországon cikktől a Minőségirányítási mi micsoda? című írásig (7 cikk) -> Környezetvédelmi technológia és kármentesítés.
  4. Környezetgazdálkodási pályázati felhívás -> Hírek és közlemények.
  5. A következő 3 cikk: Hogyan válasszunk tanácsadót?, Tanúsító kiválasztása, A RENDSZER KIÉPÍTÉS LÉPÉSEI -> Környezetvédelmi technológia és kármentesítés.
  6. Bálványfa, ecetfa, közmunka -> Környezet és társadalom.
  7. A két “Mit tehetünk?” jellegű cikket pedig besorolnám a Környezetvédelmi technológia és kármentesítés szakágba.
 12. Környezeti nevelés. Szakágvezető: Jóba Katalin.
 13. Környezettudomány: Szakágvezető: Antics Katalin.
 14. Tájvédelem: eredeti terveimmel ellentétben mégis önálló szakág marad. Új szakágvezető: Jóba Katalin.
 15. Természetvédelem: a szakág neve megmarad, a tartalma kibővül, mert ide sorolom be az Állatvédelem és a Tanösvények szakág cikkeit is. Szakágvezető: Mitruska János.
 16. Vízgazdálkodás. Szakágvezető: Joó Szilvia. Itt nem tervezek változást.

Összefoglalás:

Ezeknek a szakágaknak már van vezetője:

 • Általános környezetvédelem: Antics Katalin
 • Bányászat és rekultiváció: Sashegyi Jószef
 • Energia és környezetvédelem: Mészáros András
 • Fenntarthatóság: Bárány Angéla
 • Hírek és közlemények: Mészáros András
 • Hulladékgazdálkodás: Vörös Sándor
 • Kik vagyunk? Mészáros András
 • Klímaváltozás: Mészáros András
 • Környezet és társadalom: Vörös Sándor
 • Környezeti nevelés: Jóba Katalin
 • Környezettudomány: Antics Katalin
 • Környzetvédelmi technológia és kármentesítés: Szőke Zoltán
 • Tájvédelem: Jóba Katalin.
 • Természetvédelem: Mitruska János
 • Vízgazdálkodás: Joó Szilvia

Megszűnő szakág:

Környezetgazdálkodás és minőségbiztosítás (Földingné Osváth Gyöngyi nem tudja vállalni).

A leendő szakágvezetőktől és szakágvezető-jelöltektől gyors válaszokat szeretnék (legkésőbb május 30-án 18:00-ig az andras1980@mailbox.hu címre, vagy itt a bejegyzés alatt), mert május végéig lezajlik a szakágak átalakítása.

Szakágvezetésre pályázni az andras1980@mailbox.hu címen lehet a pályázó nevével, a vezetni kívánt szakág(ak) megnevezésével, és a szakágban (vagy az új, összevont szakágakat alkotó régi szakágakban) megírt cikk(ek) linkjével május 30-án csütörtökön 18:00-ig. Amelyik szakág vezetésére nincs jelentkező, azt fenntartom magamnak addig, ameddig nem jelentkezik más.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.