Főoldal » Szelektív gyűjtősziget

Szelektív gyűjtősziget

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A szelektív hulladékgyűjtés a hulladékok anyagfajta szerinti elkülönített gyűjtését jelenti. Ez az újrafeldolgozás első és nagyon fontos lépése.  A hulladékok frakciókra történő szelektálását már otthonunkban elkezdhetjük, akkor is ha nem rendelkezünk szelektív hulladékgyűjővel. Hiszen az általunk válogatott hulladék a gyűjtősziget megfelelő konténerébe fog kerülni. Persze csak ha ismerjük mit, hová és hogyan kell “bedobnunk”. (Ehhez a letölthető anyagoknál található egy kis segítség.) 

Ma már városokban, falvakban is jelen vannak a gyűjtőszigetek. Mindenki számára elérhetőek. Ezért is nagyon fontos, hogy a lakosság közreműködésével a begyűjtött hulladék, mint másodnyersanyag visszakerülhessen a termelésbe. Minél több hulladékot tudunk ilyen módon visszaforgatni, annál kevesebb kerül a lerakókra. Csökkentve ezzel a lerakott hulladék mennyiségét. Magyarországon évente közel 70 millió tonna hulladék keletkezik. Ebből települési szilárd hulladék 4,8 millió tonna.

Ezért is ajánlom mindenki figyelmébe, hogy használja bátran a szelektív gyűjtőszigetet! Megéri azt a kis fáradtságot, és a következő utunkon a gyűjtőszigetig akár még az általunk szelektált PET palackból készült polárpulcsinkat is viselhetjük :)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.