Főoldal » “Szemét egy telep”

“Szemét egy telep”

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Gruska Imre cikke:

“Messziről azt hittem, hogy a Debrecen széli szántókon sirályok szedegetnek. De nem. Kicsit elszégyelltem magam. Arra gondoltam, tényleg nem voltam elég körültekintő, nem jártam kellően körül a témát ezzel a szelektív gyűjtéssel kapcsolatban. Felbuzdulva az AKSD hozzászólásán és invitálásán, gondoltam ezen ne múljon, kimegyek a telepre. Nem engedtek be.

Így nem volt kedvem bemenni, sem veszekedni, nem erőltettem a dolgot. Sőt, majd jön a válasz megint, hogy ott sem voltam, ez nem is az a telep, és megint félrelátok valamit. Igaz, messziről még én is azt hittem, hogy a szántókon sirályok szedegetnek. Amikor közelebb értem, azt hittem, hogy a gondos gazda így próbálja elriasztani a sirályokat a veteményről. Amikor odaértem, akkor meg nem akartam hinni a szememnek. A debreceni szeméttelep környéke nem épp európai.

Akinek az a dolga, hogy városunk tiszta és szép legyen, a képek tanúsága szerint talán a legnagyobb környezetszennyező. A debrecenieket nem érdekli, hogy nincs rá pénz, meg a vandálok, meg egyéb kifogás… Oldják meg! Ez a dolguk.”

Sajnos ez a kép nem csak Debrecenbe fordul elő…Nagyon meglepődtem, amikor vonatoztam, hogy a sín nyomvonalainál mekkora a szemét. Különsen Budapestről, ahol elindul a vonat. De ugyanezt el lehet mondani lakóhelyemhez közeli erdők szélére is, ahová szó szerint lomtalanítani járnak ki emberek. Sok még a tenni való ezen a téren a szakembereknek…Van min javítani!

Forrás: http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/1991_szemet_egy_telep 

Kapcsolódó cikk: http://nol.hu/belfold/beteritette_debrecen_kornyeket_a_szemet 

Fotót a cikk írója készítette!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.