Főoldal » Sziget, amikor “csak” Hajógyári

Sziget, amikor “csak” Hajógyári

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Azaz nem a Sziget Fesztivál helyszíne, hanem maga a Hajógyári sziget, buli nélkül.

A zenét a madarak és a méhecskék szolgáltatják, a dekoráció a pitypang, a zöld, sárga, lila, rózsaszín és fehér virágok, lombok, keveréke, mint egy háromdimenziós impresszionista festmény. Az év eddigi legszebb tavaszi vasárnapját itt töltöttem, a nyugalom, a béke, a szépség szigetén.[token node title-raw]

Szerencsére a tömeg helyett is békésen sétáló, kiránduló családok, gyerekek, kutyák és gazdik élvezték velünk együtt a tavasz, a zavartalan napsütést.

Annyi szörnyűségről tudósítottam mostanában, hogy nagyon ráfér a blogra egy boldog vasárnapról szóló tudósítás.

Tehát a Hajógyári sziget, az Árpád híd és az Újpesti vasúti híd közötti Duna-szakaszon, közigazgatásilag a III. kerülethez tartozik. HÉV megálló: a Filatorigát.

200 éves fehér nyárfás, fűzfás ligetes pihenőpark. Sajnos nem találkoztam egyetlen szilfával sem, pedig a leírások szerint kellene itt lenniük. Bízom benne, hogy csak figyelmetlen voltam és nem estek áldozatul a kb. tíz évvel ezelőtti nagy szilfa vésznek.

 A sziget déli csücskében állt egykor Hadrianus császár helytartójának palotája. Feltehetően ebből a korból származnak azok a cölöpök, amelyek a víz romboló hatásától védik a szigetet. Ezeket azonban nem láttam, mert amikor fát, virágot, vízpartot láthatok, eszembe sem jut a történelem. Amikor sétálhatok a felhőtlen ég alatt, megcsodálhatom a fűben megbúvó virágzó kígyóhagymát, és rám süt a nap, szmog helyett friss levegőt szívok…..boldogan felejtem el a tudományokat.

Az Alföldön nőttem fel, a városban a szomszéd ház falát nézem naphosszat. Itt pedig olyan szabadon szalad a szél, hogy semmi nem áll az útjában.

Gyertek velem a szigeti körútra: Tágas tisztások, facsoportokkal váltakoznak, egy kis ízelítő a vízpartról. Aki teheti, sétálja körbe. Alkalmas lehet blogger találkozóra is, csak ne augusztus végén, amikor a Sziget Fesztiválnak ad otthont.

Kell ennél több, egy vasárnapra?

Akárki gondozza, köszönet érte!

U.i.

A szigeten óriási csúszda, homokozó, játszótér is várja a gyerekeket!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.