Főoldal » Színtiszta életerő – jövőnk záloga: a VÍZ

Színtiszta életerő – jövőnk záloga: a VÍZ

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Pályázati felhívást tett közzé az aprolepes.hu a vízügyi együttműködés nemzetközi éve alkalmából magánszemélyek és közösségek (iskolák, osztályok,  kiemelten a 6-18 éves korosztály) számára. 

“Az Aprólépés Csapat felhívására olyan alkotásokat várunk, amelyekből kiderül, te miért tartod fontosnak a vizet, hogyan tudsz rá vigyázni, hogyan tudsz vele takarékoskodni, mi lenne, ha nem lenne ivóvizünk.

Kiíró: Harmónium Egyesület
Határidő: 2013. 12.02
Érvényes: 2013. 12. 02
Tárgymutató: alkotói kreatív pályázat
Pályázhat: Magánszemélyek, közösségek (iskolák, osztályok) kiemelten a 6-18 éves korosztály

Az Aprólépés csapata a “2013 – A vízügyi együttműködés nemzetközi éve” (UNESCO) céljaihoz kapcsolódva pályázatot hirdet két kategóriában:
1) “Jövőnk záloga – az éltető víz” címmel: Pályázni lehet a víz védelmével, a víztakarékossággal kapcsolatos általános, örök érvényű igazságok megfogalmazásával, a vízfelhasználás módszereihez kapcsolódó hétköznapi technikák bemutatásával, a jövőbeli lehetőségek, félelmek felvázolásával.
2) „Színtiszta életerő – kedvenc forrásom, tavam, folyóm”: Pályázni lehet konkrét földrajzi hely (forrás, patak, ér, folyó) ábrázolásával, a szépségének bemutatásával, az adott forrásért/folyóért tett lépések ismertetésével (pl. parttakarítás), folyó/állóvízzel kapcsolatos környezetbarát élmények (kajakozás, csónakázás stb.) megelevenítésével.

Pályázni mindkét kategóriában megengedett: szabadon választott technikával készített illusztrációkkal (pl. rajz, grafika, képregény, montázs, fotó, videó …), illetve rövid szöveges alkotásokkal (szabadon választott műfajban írott munkák – pl. mese, levél, mini esszé, vers, vicc stb. maximum 2000 karakter vagy egy A4 kézzel írott oldal terjedelemben).

Pályázás módja:
Az alkotásokról készült fotókat a www.aprolepes.hu oldalon történt előzetes regisztráció/bejelentkezés után a Pályázok menüpont alatt kérjük feltölteni (jpg formátum, ékezetmentes fájlnév, max. 2MB). A szöveges alkotásokat word formátumban elküldhetik a palyazat@aprolepes.hu címre. Figyelem! Postai úton és e-mailben érkezett képeket/pályázati anyagokat nem tudunk fogadni!
A december 2-án éjfélig beérkezett alkotásokat közönségszavazásra bocsátjuk.
A közönségszavazás szabályai:
– a szavazáshoz regisztrálni kell
– egy regisztrált felhasználó egy alkotásra csak egy szavazatot adhat le
A szavazás december 16-én (hétfő) éjfélig tart. A közönségdíjas különdíjban részesül!

Feltüntetendő adatok: az alkotó pontos neve, életkora, valamint az alkotó osztálya, iskolája, ha a beküldő nevezni szeretne a csapatversenyre is. Emellett kérjük az alkotás alapanyagát, technikáját is megjelölni.

Díjazás:
Fődíj: Megmentheted a FÖLD-et, további díjak: ökonap, ökokör, ökoajándék!
Ingyenes ökonapot nyer: 
1.) A legtöbb alkotást nevező közösség
2.) a „legzöldebb” közösség
3.) a legkreatívabb közösség! 
A pályaműveket az Aprólépés zsűri 1-5 között „osztályozza” környezetvédelmi tartalom, a kivitelezés esztétikája és a kreativitás alapján (összesen 3-15 pont). Egyéni díjak: A legjobb pályaművek szerzői környezettudatosságra nevelő könyveket, társasjátékokat, kiadványokat kapnak, amelyet a Vidékfejlesztési Minisztérium által szervezett víz világnapi gálán vehetnek át. Kategóriánként 6-6 díjat osztunk ki, a kategóriákat korcsoportokra bontjuk (6-12 éves, 13-18 éves korosztály). 
A legeredményesebb fővárosi pályázók ingyenes részvételi lehetőséghez jutnak a 2014. január-május közötti Szivacs-Klub foglalkozásaira, ahol Víznagykövetté vállhatnak! (hétfőnként 1,5 óra). Továbbá a Háziszertár felajánlásának köszönhetően a legaktívabb tanári kar két tagja részvételi lehetőséghez jut a kezdő szappankészítő tanfolyamon (budapesti helyszínen) és 1 kg citromfüves-kecsketejes szappant is kiosztunk különdíjként.

Eredményhirdetés: december 19.

Pályaművek felhasználása: A pályázók pályázatuk beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy azt a Kiíró, valamint a Támogató a későbbiekben ellenszolgáltatás nélkül digitális vagy nyomtatott formában közzétegye a szerző feltüntetésével. Pályázó kijelenti, hogy az általa beküldött fotónak, videónak ő a szerzője ill. megjelölte annak pontos szerzőjét és ezáltal joga van publikáltatni. A szerzői jog a fotó/videó készítőjénél marad. A nyertes alkotásokat az alkotók nagy felbontásban rendelkezésünkre bocsájtják!
A feltöltő személy garantálja a feltöltött pályaművek eredetiségét. A programmal kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk (a beadási hatáidő zárásáig).

További információ: 
Tel: 1-210-3090, Email: info@aprolepes.hu
http://www.aprolepes.hu/kapcsolat
Feltöltési határidő: 2013. december 02. 23:59″

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.