Főoldal » Tanúsító kiválasztása

Tanúsító kiválasztása

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

MIután kiválasztottuk a tanácsadónkat, ki kell választanunk a tanúsító céget. Amikor belekezdünk jövünk rá, hogy ez ugyanúgy nem egyszerű feladat, mint a tanácsadónk kiválasztása volt.

Rákeresünk a neten és úgy 3-40 tanúsításra felhatalmazott céget találunk. Első körben szelektálunk, hogy ezekről még csak nem is hallottunk, ezekről meg sokat. De hogy válasszunk a maradékból?

Első körben kérdezzük meg vevőnket, ő ragaszkodik-e valamely tanúsítóhoz. Néhány külföldi vevő ragaszkodik az ő nemzeti  akkreditációjával rendelkező tanúsítóhoz.

Kérdezzük meg a tanácsadónkat. Ő már sok tanúsító céggel és auditorral dolgozott együtt, rengeteg tapasztalattal rendelkezik. El tudja mondani, melyik tanúsítónak, auditornak melyek a gyengéi és melyek az erősségei.

Megkérdezhetünk más cégeket is a tapasztalataikról.

Elsősorban ne az ár alapján döntsünk, viizsgáljuk meg alaposan az árajánlatot. Miben más, miben több, vagy kevesebb. A különbség mennyire fontos nekünk?  A tanúsítványok rangja is fontos. Célszerű “nevesebb” tanúsítót választani, meggyőzőbb vevőink és lehetséges vevőink számára.

Ha tervezitek más rendszer kiépítését is később, pld. ISO/TS, érdemes rögtön olyan tanúsítót választani, aki aszerint a szbvány szerint is jogosult tanúsítást végezni.

A legnagyobb körültekintés és alaposság ellenére is előfordul, hogy a delegált auditorokkal elégedetlenek vagyunk. Ebben az esetben vegyük fel a kapcsolatot a tanúsító társaság vezetőjével és tisztázzuk a dolgot.Mondjuk el nyugodtan, mi váltotta ki nem tetszésünket és kérjük ennek orvoslását.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.