Főoldal » Tavasz van!

Tavasz van!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ennek legbiztosabb, legszebb jele, hogy teljes pompájában virágzik a kertünkben kb. 3 m2-en elterülő hóvirágszőnyeg.

Évtizedekkel ezelőtt, amikor ezt még nem tiltotta törvény, egy régi lakástulajdonos ültette a néhány hagymát, amelyek elszaporodtak szétszóródtak.

Ahogyan a hó visszahúzódik, megjelennek a levélkéi, már a nappalok is hosszabbak, számomra véget ér a tél. Szemlátomást nőnek, majd megjelennek kis gyertyácskára emlékeztető bimbói, és végre február legvégén, március elején láthatjuk ezt a csodát. Vége a szürkeségnek, a virágtalan, barátságtalan sötétnek és a a földből bújik elő a fény.

Alig két hét a virágszőnyeg élete, nem győzök betelni vele. [token node title-raw]

Gondoltatok már arra, hogy ahány évig élünk, annyiszor láthatjuk ezt a szépséget? Én igen. Nem szomorúan, hanem várakozással gondolok arra, hogy nyomtalanul lapulnak a földben a hagymák, hogy tavasszal ebben a látványba gyönyörködhessünk.

Igen! Szigorúan tilos kapával, szúró/vágó szerszámokkal közelíteni a területhez! Így aztán nem marad más, mint kézzel gyomlálni egész évben és akkor a jutalmam nem marad el.

Ezt gyakran kell emlékezetembe idéznem, hiszen a nárciszok, jácintok, tulipánok is hasonlóan szétszórva vannak a fűben ( gazban).

Remélem, hogy a kerítés – javítást is sikerül túlélniük.

A hóvirággal egyidőben a mogyoró és a nyírfa is kibontja barkáit. Szeretem ilyenkor a nyírfát. A sötét háttér mögül világít a fehér foltos törzse. Leomló ágai egy tündér hajzuhatagához hasonlít. A barkákkal kezdődik a lombkorona kifejlődése. Már nem akadálytalanul száguld rajta keresztül a szél.

A galériába a törökmogyoró barkáit tettem ( az jobban sikerült).

A tiszafa még csak készülődik, de már fehér gömböcskék jelzik a virágzás közeledését.

A Ligetben az égerfák tobozkái mellett a barkák is megjelennek. Varázslatos látvány.

A ciprus vöröses barkái lágyítják a fa sziluettjét. Nem merev, élettelennek látszó tárgy többé a fa. Megmutatja, hogy él. Nagyon is él. Mielőtt a levelek megjelennének, virágba borulnak ezek a fák, hogy a virágpor szabadon, akadálytalanul találja meg a párját.

            Kiszabadultak a gyerekek is nehéz télikabátjukból és rúgják a labdát, futkároznak, kergetőznek, bicikliznek, nénik, bácsik napoznak a padokon.

Mintha mi is újjá születtünk volna.

És tényleg!Itt a kikelet.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.