Főoldal » Természet apró csodái

Természet apró csodái

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Személyes hitvallásom, hogy minden napban meg kell találni “az élet apró örömeit”!

Nos mivel természetszerető és természetjáró ember vagyok, így ezek az apró örömök gyakran köthetők a körülöttem lévő apró kis világhoz (én így hívom az engem körülvevő természetet).

Mai blogbejegyzésem alanyának története nem ma kezdődött :)

Nagypapám kertje számos szépséggel van tele. Megszámlálhatatlan virágfaj, a madáretetőnek és madáritatónak köszönhetően számos énekes madár is látogatója a mindössze 100m2-es kertnek. A kert legkedveltebb része a kerti tavacska. Nem nagy, de annál gazdagabb :)

Itt lakik Mr. és Ms. Brekk :) Nos ők minden évben “cserélődnek”, mert sajnos a tavacska túl sekély, hogy át tudjanak telelni.

DE idén kellemes meglepetés fogadott minket! Tegnap nagypapám (Apóka) nekiveselkedett, hogy megejtse a szokásos tavaszi tó-pucolást. Megtalálta Mr. és Ms. Brekk -et a kerti szivattyú víz alatti tokjában. Gondolta, no majd Boglárka unokámnak megmutatom szerencsétlen sorsotokat: és kirakta a tó melletti kőre a breki párt.

Ma megyünk ki reggeli után Apókával, hogy megmutassa, fel vannak fújódva a békák. Erre nagy meglepetésünkre egyikük már összekuporodva, kicsit arrébb ugrálva melegszik tovább egy víz közeli kövön. Nini! Hát ÉL! Kiáltott fel nagypapám :) Én meg csak pitylogtam, hogy tessék, miért? Nem így nézett ki?
Elmagyarázta, amit én már előre leírtam nektek fentebb, és megmutatta a breki társát, aki még mindig kiterülve feküdt a kövön.

Percekig figyeltük őket, és már a vízbe is bemerészkedett a feléledt Brekk. Remélem párja is szerencsésen túlélte a telet, és holnapra már őt sem találjuk a kövön kiterülve.

Remélem másoknak is tanulságos lesz ez a kis történet, és jobban odafigyelünk majd a környezetünkben történő “apró csodákra”!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.