Főoldal » “Tudatosan a Földért” fotópályázat

“Tudatosan a Földért” fotópályázat

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az Innovációval a Fenntartható Fejlődésért Egyesület a Föld napja alkalmából meghirdeti “Tudatosan a Földért” című fotópályázatát. A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a túlfogyasztásra és a felesleges áruk piaci elszaporodására, így túlcsomagolt, felesleges funkciókkal rendelkező termékekről (amelyek előállítása és használata feleslegesen terheli a környezetet) várunk képeket. A pályázat ennek kapcsán a tudatosabb vásárlásra igyekszik ösztönözni a fogyasztót. Mindezeket a fotóművészet eszközeivel szeretné elérni, teret engedve a kreativitásnak és alkotó szándéknak. A pályázatra három korosztályban várunk alkotásokat: 1. korosztály: 10-14 éves (általános iskola) 2. korosztály: 15-19 éves (középiskola) 3. korosztály: 19-28 éves (felsőoktatás) 
Beadási határidő: 2013. augusztus 31. 

Egy szerző maximum 3 képpel nevezhet. A képeket digitális formátumban várjuk az alábbi paraméterekkel: 
– minimális felbontás: 1600×1200 pixel 
– fájlméret maximum 1 MB 
– fájl típusa JPEG/JPG 
– fájl elnevezése: szerzőneve_képcíme.jpg (pl. kovacsistvan_epulet.jpg) 
– egy rövid, maximum 500 karakteres képleírást (szóközzel), amelyben szerepeljen, hogy miért is tartja feleslegesnek a képen szereplő terméket a pályázó 

A pályázók kizárólag saját készítésű fotókkal nevezhetnek a pályázatra. A bizonyíthatóan nem saját (legfőképpen az internetről letöltött) fotókat a pályázatból kizárjuk! 

Fotósorozatokkal nem lehet nevezni! 

A határidőn túl érkező, illetve nem a kiírásnak megfelelően elkészített képeket a pályázatból kizárjuk! 

A képeket a következő e-mail címre várjuk: info@iffegyesulet.hu Az e-mailben kérjük megadni a pályázó pontos nevét, életkorát, elérhetőségeit (telefonszám, e-mail cím) és az oktatási intézményt is, ahol tanul. A kiállítás népszerűsítése érdekében a beérkezett képeket digitális vagy nyomtatott katalógusban, céges weblapon, sajtóban való megjelenés esetén a kiírók szerzői jogdíj fizetése nélkül felhasználhatják. Az elbírálás szempontjai: művészi megközelítés, ötletesség és fotótechnikai megvalósítás. A legjobb beküldött alkotások bemutatására, valamint az ünnepélyes eredményhirdetésre a 2013-as Civilek Éjszakáján kerül sor, továbbá a kategórianyertes művek beküldői korosztályonként oklevelet, valamint megjelenési lehetőséget kapnak az IFF Egyesület által rendezett kiállításon. 

További információkért a felesleges termékekről és a túlfogyasztásról ajánljuk, hogy látogasson el a CG & Partners Kft. honlapjára (http://www.cgpartners.hu), ahol az ingyenes oktatási célú kiadványban, a Fenntarthatósági Füzetek 6. számában bővebb részleteket talál a témákkal kapcsolatban.

Példa a túlcsomagolt termékre: 
Miért is tekinthető a képen látható termék túlcsomagoltnak? Mindenki számára ismert termékről van szó, ahol a cukorkákat, csokoládékat egyesével becsomagolják, majd köréjük egységet képző csomagolást raknak. Az ajándékdesszertek különlegessége ezen túlmenően, a méret és a töltőtömeg közötti különbség, hiszen egy átlagos desszert 20 dkg körül van, de a tényleges súlya ennél mindig jóval több. Amennyiben ezt a különbséget forintosítjuk, a legtöbb esetben a vételár felében csak a csomagolást fizetjük meg.

Innovációval a Fenntartható Fejlődésért Egyesület 
9026 Győr, Kálóczy tér 17. 
Adószám: 18015463-1-08 Duna Takarék: 58600324-11178765

http://iffegyesulet.hu

Forrás és részletes pályázati kiírás:

 http://iffegyesulet.hu/aas_szoveg/file/116_fotopalyazat.pdf

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.