Főoldal » Új, jobb helyet találtam a Nemzeti Közgyűjteményi épületegyüttesnek

Új, jobb helyet találtam a Nemzeti Közgyűjteményi épületegyüttesnek

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Amikor a pesti ember átmegy BUDÁra, az olyan, mint amikor a szegény ember meglátogatja a gazdag rokont. Csak ámul, bámul, mennyi szépség, kellem, elegancia, tágasság, kényelem.

Pedig csak éppen hogy átmentem az Erzsébet hídon és a Gellértheggyel átellenben elindultam a Tabánban. Az Attila úttal párhuzamosan, hosszan elterülő szép zöld sáv, közpark, a Tabán. Úgy lett sűrűn beépített területből közpark, hogy 1933. és 36. között lebontották az itt álló régi házakat, helyére modern városrészt terveztek építeni. A megvalósítást a II. világháború megakadályozta. A ’60as években parkosították. Ilyen is ritkán van egy város történetében, hogy lakóházak helyén park létesül!

Április volt, sütött a nap, az aranyeső ontotta virágait, a mandula is virágzott, a többi fa azonban még várt a rügyfakadással. A Naphegy oldalán sétálva szemben, a Várhegyen, a Budai vár, mögöttem, a Gellért hegyen a Szabadság szobor, a lábam alatt a régi Rácz fürdő felújított, szállodával kibővített, évek óta üresen álló épülete.[token node title-raw]

És előbújt belőlem a szegény rokon irigysége: Miért nem ide építik a Nemzeti Közgyűjteményi nemtommit…? ( Soha nem hittem, hogy egy ilyen szörnyű szóösszetételt meg kell jegyeznem.) Miért előlünk, szegény pestiek elől veszik el a levegőt, a mozgás lehetőségét?!

Itt már van készen egy fürdő, ami tekintélyt parancsoló korú ( 450 éves), felújított,  2005-2010-ig építették, azóta minden évben bejelentik, hogy megnyitják. 2018-ra meg is nyílhatna, nem kellene újat építeni:

http://www.termalfurdo.net/cikk/1298
Nem éktelenkedne itt üresen a luxusszállodájával, a Városligetben meg már van egy fürdő.

Továbbá: A turisták nem járnák le a lábukat, ha 10 múzeumot akarnak megnézni egyetlen nap leforgása alatt. Csak szépen lesétálnának a várból és máris a történelem után megcsodálhatnák a többi látványosságot is az építészettől a fotózásig, a néprajzig.

Jó a közlekedése, csodálatos a kilátás. Egy lendülettel átmehetnének a Szabadság szoborhoz, a Citadellára, a Csillagvizsgálóhoz. Van itt annyi látnivaló, hogy csak győzzék!
Kivágható fa is van bőven. Egyik szebb, mint a másik. Csupasz, levéltelen állapotukban élő szobroknak, sorsfának, életfának látszanak. Számszerűen biztosan kivágható lenne annyi, mint a Ligetben.

Van ennek a környéknek egy olyan előnye is a Városligethez képest, ami minden sétáló és turista szívét megdobogtatja: számtalan kerthelyiség, vendéglő, kávézó, cukrászda.
Igazi magyaros is meg nemzetközi is. Kerthelyiséggel és anélkül, fagyi-költeményekkel, süti-csodákkal. Ide nem kellene gasztro-falut sem építeni, mert adva van. ( Micsoda szó: gasztro-falu?! Olyan jól sikerült, hogy még a helyesírás ellenőrző sem tud jobbat ajánlani helyette.)

Tehát egy szálloda és egy fürdő grátisz, ahova azonnal beájulhat a művelődésben elgyötört turista, panoráma, közlekedés adott, beteggé minősíthatő fa bőven………………Az épületegyüttes költségvetését leszorítottam. A tervet teljesítettem.

A megspórolt összeg 5%-át kérem a bankszámlámra átutalni.

Ha ilyen erős a napsütés nekem is ilyen ötleteim vannak.

Ha kipihenem magam, akkor azért elgondolkodom majd a saját ötleteimen, de addig  eljátszadozom a gondolattal. Csak nehogy valaki komolyan vegye!

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.