Főoldal » Újabb érdekes ajánlatok

Újabb érdekes ajánlatok

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kaptam egyszer egy olyan kritikát, hogy nem egyértelmű az online profilom álláskeresési szempontból. Hogyan lehet az, hogy állást keresek, miközben hirdetek is? A válasz nagyon egyszerű.

A szakmai blogírás nem számít munkaviszonynak, és ezek a cikkek nem járnak jövedelemmel, és nem kapok díjazást a főszerkesztőségtől a szakterület vezetéséért sem. (Más szempontból viszont jó a szakterület-vezetés, mert fejlődik tőle a szervezőkészségem, megtanulok az emberekkel bánni és egyes cégeknél fontos, hogy van-e vezetői tapasztalatom, ez pedig annak számít, és ezt be is írtam az önéletrajzomba.) Ez ellen nekem nincs kifogásom, mert a Felsőfokon és a szakmai blogírás minden más szempontból megtérül, segít bővíteni és szinten tartani az elméleti környezetvédelmi szaktudásomat, sőt néha még gyakorlati ismeretekre is szert teszek a cikkekből, ráadásul más szakterületek blogjait olvasva az általános tájékozottságom is javul. (5-féle cikket szoktam elolvasni: minden belépésemkor a legújabb 10 rotációba kiemelt bejegyzést, a 18 szakterület legújabb cikkét, a Felsőfokon Hírlevélben megjelenő írásokat, a legújabb blogok összes cikkét és a Környezetvédelem szakterületen megjelenő bejegyzéseket.)

Gyakorlati környezetvédelmi ismereteimet pedig a veszprémi Csalán Egyesületnél végzett önkéntes munka által fejlesztem, igyekszem aktívan részt venni az egyesület életében, de mivel ez önkéntes, ez sem jár pénzzel. Éppen ez az önkéntesség lényege, hogy anyagi haszonra törekvés nélkül teszünk valamit a közösségért. És miközben ezt a 2 anyagilag nem jövedelmező, de szakmailag és emberileg bőven megtérülő (és társadalmilag is hasznos) munkát végzem, nekem is meg kell élnem valamiből, ezért egy jövedelmező főállást keresek.

Veszprém megyében keresek környezetvédelmi állást. A környezetvédelemhez azért ragaszkodom, mert környezetmérnöki diplomám van, és nincs más végzettségem. Nem feltétlenül csak a diplomás állások érdekelnek, de csak a környezetvédelemben tudok elhelyezkedni, egyrészt azért, mert csak ehhez értek, másrészt azért, hogy ne vesszen kárba a diplomám, harmadrészt pedig azért, mert nem is tudnám magam elképzelni más munkakörben. Az nem én lennék. (Ha a Munkaügyi Központ közfoglalkoztatásban kiközvetít másra, azt el kell fogadnom, hogy megmaradjon a regisztrációm és ezáltal jogosult maradjak TB-re, de magamtól csak környezetvédelmi állást keresek.) Ahhoz képest, hogy amikor jelentkeztem a környezetmérnöki szakra, még nem volt semmilyen környezetvédelmi tudásom, szemléletem, elkötelezettségem, ez egy elég nagy változás, de az egyetem alatt rám ragadt a tudás, szemlélet és elkötelezettség, amit a Felsőfokon és a Csalán Egyesület még tovább erősített, ezért nem tudnék már más munkát végezni. Veszprém megyéhez pedig azért ragaszkodom, mert Veszprémben lakom, és egy költözés elég drága mulatság lenne, ameddig volt rá fedezetem, addig országosan kerestem állást.

Környezetvédelmi állásokat keresve gyakran kerülnek a szemem elé más megyék környezetvédelmi állásai, amelyek ugyan nálam nem jöhetnek szóba, mert költözni kellene hozzájuk, de szívesen megosztom másokkal a környezetvédelmi blogomban, hátha másnak éppen az a jó (főleg a közelben élő álláskeresőknek). Ez tehát egyszerű önzetlenség, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy én hirdetem ezeket az állásokat a blogban. Pedig nem én hirdettem meg, csak továbbadom másnak, hátha valakit ez érdekel. A Felsőfokon nevében feltett környezetvédelmi bloggerereső hirdetések pedig már kezdenek lejárni, elég régen adtam már fel újat. Ha egy kattintással meghosszabbítható a lejáratról értesítő e-mailből, akkor meghosszabbítom, ha be kell hozzá lépni az oldalra, akkor hagyom lejárni. De ezeket sem munkáltatóként teszem fel, mert nem vagyok az. Sőt, a Felsőfokon sem az, mert ez nem munkaviszony. Ez csak egy közösség tagjainak bővítése, toborzása, és én vagyok szakmailag illetékes, én tudom megállapítani az önéletrajzok alapján, hogy a jelentező alkalmas-e környezetvédelmi blogírásra. Csak jobb híján az álláshirdetések között adjuk fel, mert az a legközlebbi kategória, de igazán semmilyen kategóriába nem fér bele a bloggerkereső hirdetés. Ezért csak látszólag vagyok az álláspiac mindkét oldalán, valójában álláskereső környezetmérnök vagyok, aki szívesen vállal önkéntes feladatokat, sőt akár vezető szerepet és toborzást is egy jó közösségben.

Remélem, így már tiszta a helyzet mindenkinek, és talán nem lesz hátrány az álláskeresésnél, hogy az önéletrajzom és Facebook adatlapom “jelenlegi munkahely” rovatába a Felsőfokon.hu oldalt és a Környezetvédelem szakterület-vezetést írtam be.

Ezek után, mivel már tisztáztuk, hogy nem én hirdetem az állásokat, csak szívességet teszek más álláskeresőknek, ma is felteszek néhány környezetvédelmi állásajánlatot.

Az első egy veszprémi állás, amit láttam a Munkaügyi Központ honlapján is (úgy tűnik, hogy 22-én hirdették meg, vagyis csütörtökön, de sem csütörtökön, sem pénteken nem láttam a Munkaügyi Központ aznapi álláslistáján, pedig mindkét nap bent voltam…), de kissé más tartalommal meghirdették az allas-kereso.com oldalon is (pl. itt határozott idejű, a Munkaügyi Központban határozatlan idejű a szerződés), de a munkakör nevéből és a munkáltató adataiból tisztán látszik, hogy ez ugyanaz a hirdetés 2 helyen. Elsőre nem látszik környezetvédelmi állásnak, pedig ha jobban megnézzük, akkor látható, hogy környezetvédelmi végzettség kell hozzá, tehát biztosan kapcsolódik a szakterülethez. A lényeg: környezetvédelmi technikus végzettséggel keres méréstechnikust egy Alap Inspektor Kft. nevű veszprémi cég. 8 órás munkavégzés. (Ugyan nem diplomás állás, de helyben van, és az egyik hirdetés szerint környezetvédelmi végzettséget kér a munkáltató, ezért én is jelentkeztem.)

A Jobrapido nevű állásközvetítő oldal szerint Veszprém megyei, pápai állás a következő, de valójában semmi köze nincs sem a megyéhez, sem Pápához (sem a pápához :D ), hanem egy budapesti állás a II. János Pál Pápa téren, ebből a “pápa” szót érzékelte a Jobrapido. :) Hulladékgazdálkodási díjelőkészítő előadó munkakörbe keres munkavállalót a Magyar Energia Hivatal jogutódja, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. A hulladékgazdálkodás révén köze van a munkának a környezetvédelemhez, bár közgazdász diplomát kérnek hozzá. (Műszaki és jogi diploma, illetve hulladékgazdálkodási tapasztalat előny.) Hatósági döntéselőkészítő munka, hulladékgazdálkodási területen, a gazdaság, a jog és a környezetvédelem határán.

További állások:

  • Egy angol nyelvű hirdetés, General Electric, Budaörs, EHS Leader Job munkakörben. Az állást itt is meghirdették.
  • Útügyi műszaki ügyintézőt keresnek Budapest III. kerületében. Ez nem kifejezetten környezetvédelmi állás, de a lehetséges végzettségek között a közlekedésmérnök, az építőmérnök és a környezetmérnök szerepelt.
  • Pest megyébe keres egy multinacionális cég EHS koordinátor/vezető munkatársat felsőfokú munkavédelmi végzettséggel, munavédlmi és környezetvédelmi feladatok elvégzésére. Felsőfokú végzettség és felsőfokú munavédelmi képesítés feltétel, környezetvédelmi végzettség nem.

Ennyit találtam ma, és remélem sok embernek segítettem állást találni.


MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.