Főoldal » Újpesti fák – Az összefogás jelképei

Újpesti fák – Az összefogás jelképei

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ezt a cikket a főszerkesztőség egyik tagjának kérésére írom, egy régebbi cikkem következményeiről. Cikkemben azt kívánom bemutatni, hogy a nyilvánosság ereje és a megfelelő személyek megkeresése hogyan segítheti elő környezetvédelmi problémák megoldását, közérdekű kérdések megválaszolását.

A történet úgy kezdődött, hogy e-mailt kaptam az Újpesten élő Kiss Imrénétől, aki kifogásolta bizonyos fák kivágását lakóhelye környékén, és tőlem, mint a Felsőfokon.hu szakmai blogmagazin környezetvédelmi szerkesztőjétől kért segítséget.

Azzal tudtam neki segíteni, hogy a kapott e-mail alapján cikket írtam az esetről, beletettem az e-mailhez csatolt képeket, és megemlítettem, hogy én is kíváncsian várom a fakivágások szakmai indokát, majd elküldtem Kiss Imréné levelét néhány hatóságnak, akik illetékesek lehetnek.

Az önkormányzat részéről az alpolgármester válaszolt, aki szakmailag kielégítően indokolta a fák kivágását, egyes ágaik levágását, és jelezte, hogy az önkormányzat több fát telepített, mint amennyit kivágatott. A választ Kiss Imréné is elfogadta. A cikkemet kiegészítettem az alpolgármester válaszával, és elküldtem a választ is azoknak a hatóságoknak, akiket a problémával megkerestem. Jeleztem (a cikkben is és minden érintett félnek e-mailben is), hogy részemről lezárult az ügy, mivel a kivágásoknak volt szakmai indoka, és a kivágott fák pótlása is megtörtént.

Az ügy tanulságai talán a következők lehetnek:

  • A Felsőfokon.hu szakmai blogmagazin szívesen segít a hozzá fordulóknak, hogy választ kapjanak közérdekű kérdéseikre.
  • A szakmaiság és a hiteles tájékoztatás jegyében minden érintett felet megkeresünk, mindenki véleményét közöljük.
  • A válaszok megtalálásában sokat segíthet a nyilvánosság ereje, a Felsőfokon és a lakosság (a minket közérdekű kérdéseikkel megkereső rendszeres vagy alkalmi olvasóink) összefogása.
  • Az ügy végül sikeresen és megnyugtatóan zárult. Örülök, hogy módomban állt tájékoztatni az embereket egy városrész számára közérdekű ügyről, felhívhattam az emberek figyelmét a visszaélési lehetőségekre (külön öröm volt megtudni, hogy ebben az esetben nem történt visszaélés), és figyelmeztethettem az önkormányzatokat és más döntéshozókat a szakmaiság, a körültekintő döntéshozatal és a lakossági kapcsolattartás fontosságára.

Remélem, hogy a Felsőfokon még sok közérdekű probléma megoldásában, sok fontos kérdés megválaszolásában segíthet olvasóinknak és minden tudatosan élő embernek.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?