Főoldal » Újra Almásfüzitőről

Újra Almásfüzitőről

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A blogomban már foglalkoztam az almásfüzitői vörösiszap-tározóval. Most Cseszregi Róbert, a tározóval foglalkozó Tatai Környezetvédelmi Zrt. szóvivője kezdeményezésére teszem fel ezt az újabb cikket. A honlapjuk tartalmát változatlan formában közlöm. Eredetiben itt olvasható: http://sajtoszoba.tkv.hu/sajtoszoba/smnr/tatai_kornyezetvedelmi_zrt/minden_az_almasfuzitoi_tarozokrol.html

Minden az almásfüzitői tározókról

Közzététel: 2012-01-17 Új honlapot indított a Tatai Környezetvédelmi Zrt. almasfuzito.tkv.hu címen. Az utóbbi hónapokban vélhetőleg hozzá nem értésből és információhiány miatt sok valótlanság jelent meg az almásfüzitői vörösiszap-tározókról. A Tatai Környezetvédelmi Zrt. ezért úgy döntött, hogy új honlapot indít, amelyen tisztázza a tévedéseket és félreértéseket a vörösiszap-tározókról és a tározókon zajló munkálatokról.

Sajtóközlemény teljes szövege

A http://almasfuzito.tkv.hu/ oldalon az érdeklődők a többi között választ kapnak arra, hogy miért biztonságosak a tározók, miért nem jelent veszélyt egy esetleges földrengés vagy árvíz. A honlapról kiderül, hogy a Tatai Környezetvédelmi Zrt. milyen környezetbarát technológiával hasznosítja a hulladékokat, hogyan készít belőlük mesterséges talajt, és hogyan fedi le vele a tározókat és ez miért nem jelent veszélyt a környezetre. Ezen kívül minden információ megtalálható a tározókban lévő vörösiszapról, és nyilvánosak a Tatai Környezetvédelmi Zrt. engedélyével és tevékenységével kapcsolatos szakmai anyagok, illetve a hitelesített körülmények között született talajvizsgálati mérések eredményei is.

Az egykori Almásfüzitői Timföldgyár korábban évtizedekig szennyezte a környéket. A tározókról egészségre ártalmas vörösiszap port fújt a szél az emberekre és a település ingatlanjaira. A http://almasfuzito.tkv.hu/ oldalon gazdag képarchívum és videóanyagok mutatják be, hogy a Tatai Környezetvédelmi Zrt. az utóbbi években a tározók lefedésével hogyan csökkentette határérték alá a szálló por mennyiségét és hogyan érte el, hogy a talajvíz szennyezettsége is a felére essen vissza.

Az oldalon külön menüpontban, összefoglalva is megtalálhatók a legfontosabb kérdések és válaszok. További tájékoztatás a Tatai Környezetvédelmi Zrt. honlapon megadott elérhetőségein kérhető.

További információ:

Cseszregi Róbert szóvivő, Tatai Környezetvédelmi Zrt. sajtoszoba.tkv.hu almasfuzito.tkv.hu

mobil: + 36 30 570 4939 e-mail: cseszregi.robert@tkv.hukommunikacio@tkv.hu

Kép forrása az új honlapról: http://almasfuzito.tkv.hu/images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_l_191.jpg

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.