Főoldal » Újraindul az interjúsorozat

Újraindul az interjúsorozat

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Újraindul interjúsorozatunk a Ki vagyunk? szakágban. A sorozat Kincses-Demeter Mónika ötlete volt, és sok fontos információt tudtunk meg egymásról. Természetesen ez sem pótolja a személyes találkozást, de az egymástól messze élő bloggerek így legalább lélekben közel kerülhetnek egymáshoz, és jobban megismerhetjük, hogy kikkel is vagyunk egy csapatban. Olvasóinkban is felmerülhet a kérdés: Kik vagyunk? Erre ad választ ez az interjúsorozat.

Terveim szerint először az eddigi szakterület-vezetőkkel, majd a jelenlegi szakágvezetőkkel és más aktív bloggereinkkel készül interjú környezetvédelemről, blogírásról, szakmai és más tervekről; majd egykori szakmai gyakorlatként blogot író szerzőinkkel és korábbi szakágvezetőinkkel készítek interjúkat arról, hogy mit jelentett nekik a Felsőfokon, miért hagyták abba, és visszatérnek-e még közénk. Végül az interjúsorozat mai újrakezdése után belépő bloggerekkel, és néhány régen aktív, de hosszabb ideje szünetelő blog szerzőjével készül interjú. Előbbiekkel a motivációikról, terveikről; utóbbiakkal a Felsőfokonnal kapcsolatos élményeikről, emlékeikről, a távozásukról és a lehetséges folytatásról beszélgetünk.

Ha mindezek az interjúk elkészültek, akkor már csak az érkező és távozó cikkírókkal, és a frissen kinevezett szakág- vagy szakterület-vezetőkkel készítek interjút.

Az interjúk egyszerűek, nem igényelnek nagy felkészültséget az interjúalanytól. Mindenkinek az e-mail címére küldök néhány kérdést, a válaszokat szó szerint közlöm, csak a helyesírási hibákat, elgépeléseket javítom. Ügyeljetek rá, hogy a válasz legalább 80 szóból álljon, de túl hosszú se legyen. Bizonyos kérdéseket több embernek, (vagy akár mindenkinek) felteszek. Ahogy elkészül egy interjú, felteszem, és küldöm az e-mailt a következő interjúalanynak.

Az interjú nem kötelező, előtte megkérdezem az interjúalanyt, hogy szeretne-e nyilatkozni. Aki nem szeretne, azzal nem készül interjú. A korábban elkészült 7 interjút összegyűjtöttem a kapcsolódó bejegyzéseknél, ott megnézhetitek, hogy mire számíthattok. Az elkészült interjút megmutatom annak is, akivel készült. Mindenkiről a Felsőfokon.hu oldalon megjelent fényképét teszem ki vezérképnek. Akinek nincs itt fényképe, annak a Facebook profilképe lesz a vezérkép. Ha más képet szeretnétek (vagy semmilyet), azt jelezzétek nekem!

Néhány napon belül olvashatjátok az első interjúkat.

Kép: http://comps.canstockphoto.com/can-stock-photo_csp1592246.jpg

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.