Főoldal » Változás és megújulás az SZTE-n: Szükség van-e egyetemi zöld szervezetre?

Változás és megújulás az SZTE-n: Szükség van-e egyetemi zöld szervezetre?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Egy kis történelemmel kezdeném az írásom dióhéjban:

4 évvel ezelőtt 2010-ben 3-an barátaimmal, akik szaktársaim is voltak, ekkor hallottunk először a Szegedi Tudományegyetem működő öntevékeny csoportról a Tevékeny Ifjak a Természet Oltalmáért és a Közösségről röviden a TITOK Klubról.

Az elején kissé meg voltunk szeppenve, ha lehet így fogalmazni, de ez év őszére többedmagunkkal húzóemberei lettünk a csapatnak. S eddigre valamiért sokan elkoptak a nagy tömegből.

Az elmúlt években egyre több együttműködést és kapcsolatot építettünk fel és több átalakuláson ment át csoportunk, a tagok az aktív és passzív létszám tekintetében is. Megtapasztalhattuk a szárnyalást, a hullámvölgyeket, és a viharzásokat, felelősséget vállaltunk, és felelősséget vállaltak értünk is. Aktívak voltunk az egyetem falain kívül is és ott voltunk országos hálózatokban, csatlakoztunk országos kezdeményezésekhez. Az informális csoport korlátait jelentősen kitoltuk. Mindebből ki-ki minek volt a tanúja, úgy vélekedik, a munkásságunkról és bizton lehetett volna jobban is csinálni, de ennyire tellett…

Mostanra jelentősen lecsökkent a tagok és az új csatlakozók száma, valamint az év elejére jogképtelenné vált a csoport az egyetemen kívül, lassan az egyetemen belül is, ha nem tudunk megújulni, vagy egy szinttel feljebb lépni.

Persze az is kérdés szükség van-e egyáltalán az SZTE-n egyetemi zöld szervezetre?

Jó példák pedig vannak a teljesség nélkül az ELTE-n, a BME-n, a SZIE-n, DE-n, és sorolhatnám még. Ez utóbbin pedig, a HÖK-é, minden elismerésem.

Szóval lehet egy IGEN a válasz a feltett kérdésre, a folytatás viszont továbbra is kérdés, ezért várjuk azon szegedi egyetemisták jelentkezését, akik szabadidejük tört részét befektetnék egy zöld közösségbe, ami cserébe színt visz, a zöldet, a szürke egyetemi hétköznapokba. Ehhez természetesen kiépített infrastruktúrát adunk! Szóval hajrá!!!

Viszont, ha magasabb szintre vágynál arra is van lehetőség! Építsünk fel egy környezetvédelmi egyesületet, ami segíti a nagybetűs életbe kilépni szándékozó egyetemi hallgatókat, támogatja az egyetemi zöld és diákjóléti programok megvalósulását!

Ha bármelyik megoldás felkeltette érdeklődésedet, akkor jelentkezz további infóért!

www.tittokklub.org

info@titokklub.org

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.