Főoldal » Városligeti séta a fák körül

Városligeti séta a fák körül

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ma, március 22-én vagy harminc ember úgy gondolta, hogy a kellemes tavaszi délutánt a Városliget fái között töltik. Nem voltak egyedül! Hihetetlen tömeg volt mindenütt. Napozók, játszótéren sütkérező családok,

[token node title-raw]biciklisek, kutyások,

[token node title-raw]idősek és fiatalok,párok és egyedülállók. Mi pedig sétáltunk. A Homokórától a Rondóhoz,

[token node title-raw] ahol a tölgyfa sorok között megcsodáltuk a színesre festett padokat, a fenyes csoportokat, a platánok karéját.

[token node title-raw]

(Tavaly nyári kép….de nagyon szép)

A Tó partján a József nádor alcsutdobozi parkjából származó platán matuzselemek után a mocsárciprusok és az égerek szépsége kápráztatott el bennünket. Harsogóan zöldek a szomorú füzek, már termésekkel vannak tele a szilfák, hullik a nyárfák barkája, a magyal zöld-piros dekorációja egy pillanat karácsonyi hangulatot varázsolt.

Meglátogattuk Horváth Jakab sírját, a kis botanikus kert cédrusát  és …lejártuk a lábunkat.  Köszönjük Ráday Mihály látogatását.

[token node title-raw]Kellemesen elfáradtunk.Megállapítottuk, hogy a csoport fiataljai és idősei egyaránt imádják a Városligetet. Mindannyiunk számára elképzelhetetlen, hogy tönkre tegyék. Itt és így kell maradnia KÖZPARK-ként, nem beépítve…mert közel és távol ennyi zöld van, ahova 1-2-3 órára is ki tudnak szabadulni a környék lakói.

Várunk mindenkit szerettel a következő sétákra, amelyeket módosított útvonalon, a természet hívásának engedve szervezünk:

Április 26-án 14 órakor találkozunk a Homokóránál

Majd május 24-én, de akkor már 16 órakor…hogy ne melegben induljunk…világos is lesz….jó lesz, mint mindig.

Gyertek velünk!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.