Főoldal » VI.

VI.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

  Az egyik rajzfilm sorozatban hallottam: ” se szél, se eső kedvedet ne rontsa” ( Foster’s Home for Imaginary Friends). Nos a mi kedvünket nem rontotta el, és a néha órkánerejű szél, és az esetenként hozzá társuló eső ellenére végig vártuk azt a bizonyos egy órát a Földért.

  A rendezvény tegnap este 7 órakor kezdődött Fábián Juli és a Zoohacker koncertjével, ahogy azt “fogadalmában” ígérte is. Majd 20:30kor egy 10 másodperces visszaszámlálást követően, leoltották a világítást, és kezdetét vette a WWF Föld órája. A sötétben a Lánchíd Széchenyi István téri hídfőjénél felállított színpadon biciklivel hajtott dj pultról szólt a zene, míg a híd közepén dobosok és  tűzzsonglőrök produkcióját csodálhattuk. Majd 21:30kor visszakapcsolták a fényeket, és a színpadon kihirdetésre került 2012 WWF Föld Órája Fővárosa cím, melyet mostantól egy évig Nyíregyháza viselhet. Akinek kedve volt további, de már melegebb helyen zajló rendezvényhez, azt a Víg- illetve a Madách Színház várta szeretettel, hiszen idén a Színházak Éjszakája rendezvény is csatlakozott az eseményhez.

  Mindenkit köszönet illet, aki akár a helyszínen, akár otthon csatlakozott a WWF felhívásához. Személyszerint engem egy dolog viszont zavart. Egy olyan rendezvényen, amellyel a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra hívják fel a figyelmet talán nem kellett volna ennyi hulladékot hagyni a helyszínen. Persze nem árasztotta el a szemét a hidat, de azért szép számmal találkoztam eldobott sörösdobozzal, és cigaretta csikkel. Nem is igazán értettem azt a kijelentést (amit sajnos a saját barátaimtól is hallottam), hogy nincs kuka a közelben és már landolt is a földön a szükségtelenné vált doboz és csikk. Nem ellentmondás ez egy kicsit? Akkor miért vagy kinn egy olyan rendezvényen, aminek célja a hulladék-újrahasznosítás és energiatakarékosság népszerűsítése? Ráadásul úgy, hogy körülbelül 5 percet vett volna igénybe a híd végéhez sétálni, ahol szelektív kukák éhes gyomra várta a dobozokat (a szelektív kukák létére egyébként “táblák” is felhívták a figyelmet). Egy kicsit a kommunális hulladék számára kihelyezett kukákban hemzsegő, újrahasznosítható dobozok és üvegek látványa is szúrta a szemem, de legalább azok nem a földön voltak.
   Vagy én vagyok túl rigolyás? Ennyire nem kéne szigorúan venni? Úgy gondolom de. Nem szeretem az olyan hozzáállást, “hogy más is eldobta”, vagy hogy “ettől az egytől nem dől össze a világ”. Lehet, hogy ez így van, de képzeljük mi történik akkor, ha mindenki így áll hozzá! De most nem megyek bele ennek a bocolgatásába. Inkább mégegyszer köszönet mindenkinek.

  A kezdeményezésről többet a http://foldoraja.hu oldalon olvashattok, mely oldalt köszönet illet a vezérképemért is.

  És akkor, ahogy mondani szokták: Jövőre veletek ugyanitt! :D

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.